Firea s-a enervat, dezvaluiri din culisele represiunii din 10 august: „Doua tunuri cu apa s-au stricat”

politica

Gabriela Firea a sustinut, sambata, la finalul sedintei CEX al PSD, ca Jandarmeria a utilizat atat de masiv gazele lacrimogenme in timpul manifestatiei din 10 august intrucat „doua tunuri cu apa s-au defectat”.

„Nu e usor sa vezi ca se intampla lupte de strada, violente. Din nefericire, au fost doua tunuri cu apa care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze”, a declarat Firea la finalul CEX al PSD.

Firea a mai spus ca nu stie daca Liviu Dragnea se afla in spatele reprimarii violente a protestului de pe 10 august, dar stie ca de obicei Carmen Dan se consulta cu liderul PSD inainte sa ia decizii.

„Am spus ca nu era nevoie sa se ajunga la acele gaze. (…) A venit (Carmen Dan- n.red.) cu mesaje printate de pe WhatsApp, mesaje, xeroxuri, discutii personale intre dna prefect si un domn din Ministerul de Interne. Am spus ca nu este normal sa discutam astfel de lucruri. A jignit-o pe dna prefect, a continuat tot sirul de acuzatii indirecte facute pana acum. A venit foarte pregatita. Am sperat ca dl presedinte o va retrage, salvand prestigiul tarii si al acestui Guvern. Oamenii foarte profesionisti nu trebuie sa fie tratati in acest fel”, a adaugat Gabriela Firea.

Propunerea Gabrielei Firea ca ministtrului Cramen Dan sa i se retraga sprijinul politic a fost respinsa de CEX al PSD.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: