politica

Firea sasaie: „In Parcul Cismigiu colcaie serpii, este dezastru in Bucuresti. Furtuna este la un pas”

Ministrul Gabriela Firea a lansat vineri un nou atac violent la adresa primarului Capitalei, Nicusor Dan, sustinand ca  este „dezastru” in Capitala. Mai mult, Firea pretinde ca „in Parcul Cismigiu colcaie serpii”.

„Bucuresti, Capitala tarii, traieste un moment tragic. Oamenii care tin in mana destinul orasului, care au jurat ca vor face lucruri bune pentru acesta si pentru bucuresteni, continua cu cinism un joc politic periculos.

S-au pierdut doi ani pretiosi pentru Bucuresti! Ne-am intors in timp cu cel putin sase ani. Primarul general nu a facut nimic. O spune chiar el, in fata camerelor de luat vederi. Intrebat fiind de 5 realizari de pana acum, Nicusor Dan a dat ochii peste cap. Nici 3 nu a putut enumera. Tacerea primarului general este de notorietate insa, atunci cand vine vorba despre reusite la 2 ani de mandat.

Nicusor Dan ne vorbeste doar de ‘greaua mostenire’ si ne spune ca este doar vina mea si a PSD ca domnia sa nu a facut nimic. Dar cine l-a sustinut pe actualul primar general? Ne amintim cu totii: coalitia de dreapta.

Nicusor Dan nu a ajuns primar general doar cu fortele proprii de activist ci sustinut efervescent de USR si PNL. Ambele partide ar trebui sa aiba un moment de onestitate si sa-si asume dezastrul din Capitala, nu sa vina cu incercari disperate de a-si acoperi greselile.

Capitala este condusa de doi ani in egala masura de USR si PNL si niciunul dintre cele doua partide nu se poate comporta ca si cum abia ar fi ajuns in localitate. Pe votul lor din Consiliul General se sprijina linistit si lipsit de griji Nicusor Dan, cel care in campanie a tot promis ce i-au scris consultantii de campanie iar acum a uitat tot.

Am citit, punct cu punct, ce ii cer liberalii primarului general. Dupa 2 ani de mandat. Toate cele 10 puncte ar fi trebuit puse in practica deja, nu sa fie o unealta de manipulare pentru insusi primarul lor! E o rusine.

O jumatate de mandat Nicusor Dan a stat ascuns in birou, cu telefonul pe silent. Sunt de notorietate apelurile facute prin intermediul presei sau al retelelor sociale de catre chiar cei care l-au sustinut pentru a-l convinge sa le raspunda la telefon.

Nu a venit apa calda nici la 28 septembrie 2020, nici in 2021, sau 2022? Bucurestenii nu au salariu de 1400 de euro? Se merge greu in trafic in lipsa consultantului de la New York? Oamenii se tem pentru viata lor din cauza cainilor vagabonzi agresivi care au sfasiat o femeie? Parcurile sunt mizerabile si tramvaiele deraiaza cate 3 intr-o zi? Nicusor Dan, USR si PNL sunt principalii vinovati.

O spun ferm: multe proiecte din acest Decalog al liberalilor catre primarul lor nu sunt finalizate pentru ca au fost blocate chiar de ei!”, a scris Firea pe Facebook.

Firea a mai sustinut ca in Parcul Cismigiu „colcaie serpii”.

„Am citit ca liberalii ii cer primarului solutii pentru parcuri, spatii verzi si registrul verde. Ce asteptari poate avea cineva de la primarul care a vrut sa dea parcurile pe mana privatilor pentru concerte si festivaluri? In Cismigiul de sub nasul primarului, acelasi Cismigiu pentru care se luptau activistii pe viata si pe moarte colcaie serpii, mirosul este pestilential, gainatul umple ce a mai ramas din banci. Parcul Herastrau- Regele Mihai este in aceeasi stare de degradare, e plin de sobolani si gropi. Acestea sunt solutiile salvatorului spatiilor verzi, dragi liberali.

Ma opresc aici, nu inainte de a le spune membrilor coalitiei de dreapta din Capitala sa-si aduca aminte cine a adus haosul urbanistic in oras si ne-a intors cu 20 de ani in urma. Investitorii fug din Bucuresti iar pierderile sunt estimate la 10,4 miliarde de euro pana in 2026, conform asociatiilor investitorilor imobiliari.

Felicitari USR si PNL! Ati votat cu doua maini propunerile primarului Nicusor Dan, cel sustinut in campanie cu orice pret. Fiti puternici si acum. Peste Bucuresti se strang norii incompetentei iar furtuna este la un pas”, a mai sustinut Firea.

Citeste si: PNL, ultimatum pentru Nicusor Dan. Ii cere sa indeplineasca in 6 luni mai multe „obiective” pentru a avea parte in continuare de sustinere

PNL Bucuresti i-a transmis primarului Nicusor Dan, miercuri, un set de conditii pe care ar trebui sa le indeplineasca in urmatoarele sase luni daca vrea sa aiba parte in continuare de sprijinul consilierilor liberali. Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut recent ca PNL sa ii retraga sprijinul lui Nicusor Dan daca mai vrea sa fie in coalitie la guvernare cu PSD si dupa alegerile din 2024.

Potrivit unui comunicat al PNL Bucuresti transmis, miercuri,  investitiile in termoficare sunt intarziate. Liberalii solicita demararea executiei lucrarilor la minim doua tronsoane, in urmatoarele sase luni, finantate din proiectul de 1,6 miliarde lei, prin Programul Operational Infrastructura Mare, pentru a crea posibilitate fazarii pentru exercitiul financiar actual. Potrivit sursei citate, cel putin un tronson trebuie sa fie executat in totalitate anul acesta. Reprezentantii PNL Bucuresti vor demararea proiectarii pentru cele cinci loturi, a caror executie este finantata de Ministerul Dezvoltarii.

Totodata, acestia cer ca lucrarile la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea sa ajunga macar la 50% executie (inclusiv plati) pana pe 31 iulie, iar circulatia pe Pasajul Doamna Ghica sa se deschida pana pe 31 iulie.

Pe lista liberalilor se regasesc: publicarea primei variante din master-planul pe biciclete; datoriile curente la serviciul de transport public sa nu depaseasca contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de reconditionare a flotei de transport public; deblocarea autorizatiilor de taximetrie.

Liberalii mai solicita: prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care sa contina termene clare de executie si bugetele aferente; digitalizarea macar a unui serviciu public important pana pe 31 iulie; reorganizarea Primariei Municipiului Bucuresti pe criterii de eficienta si performanta administrativa; respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste transparenta, prin punerea in dezbatere publica a proiectelor Consiliului General; amenajarea si readucerea intr-o „situatie de bun simt” a parcurilor aflate in administrarea Municipalitatii, in special Cismigiu, Mihai I (Herastrau), Carol I, Tineretului si Izvor; finalizarea consolidarii cladirilor demarate in mandatul precedent; demararea executiei lucrarilor de consolidare si restaurare pentru minim 10 cladiri emblematice din Bucuresti; actualizarea bazei de date aferente PUG.

Nu in ultimul rand, reprezentantii PNL Bucuresti cer realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare si prioritizare a lucrarilor publice, din care sa reiasa clar etape, bugete, responsabilitati si termene de realizare.

PNL Bucuresti este condus de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Citeste si: Ciolacu cere PNL sa se lepede de Nicusor Dan daca mai vrea sa guverneze alaturi de PSD dupa 2024: „Sa constituim o coalitie in adevaratul sens, atat local, cat si central”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a cerut liderilor PNL, in urma cu doua saptamani, sa isi anuleze sprijinul acordat in Consiliul General lui Nicusor Dan daca isi doresc sa guverneze alaturi de PSD si dupa anul 2024.

„Partenerii nostri trebuie sa isi asume. Ori si-l asuma pe domnul Nicusor Dan, care a fost candidatul sustinut de PNL si actuala majoritate cu USR-ul, ori incercam sa mentinem o coalitie care a functionat.

Le transmit partenerilor nosatri, consider ca si din 2024 putem continua acest format de coalitie. Trebuie sa ne hotaram. Vrem sa blocam proiectele primarului de la Vaslui cu USR-ul, vrem sa nu ne asumam proiectele din Bucuresti sau ale lui Clotilde, sau vrem sa constituim o coalitie in adevaratul sens, atat local cat si central pentru a raspunde asteptarilor romanilor”, a declarat Ciolacu la Vaslui.

Gabriela Firea a anuntat deja ca intentioneaza sa candideze din nou pentru un mandat de primar al Capitalei, insa fara sustinerea PNL sansele ei sunt reduse.

„Am sa va spun un singur lucru. Deja nu mai este un secret, Gabriela Firea il va bate pe Nicusor Dan de o sa-i sune apa in cap”, a spus Ciolacu in luna septembrie a anului trecut.

Pe 17 ianuarie, Ciolacu a declarat la Romania TV ca reprezentantii PNL ar trebui sa isi asume ca au gresit atunci cand i-au sustinut pe Nicusor Dan si pe Clotilde Armand.

„Nu e nicio rusine sa spui: am gresit cand i-am sustinut. Sau poate ii sustin in continuare, e posibil si acest lucru. (…) Tot ceea ce se intampla in Bucuresti si tot ce vedem la televizor se datoreaza PNL si USR, care il sustin pe Nicusor Dan. Asta este adevarul. Nu cred ca se poate supara cineva din PNL ca spun aceste lucruri, pentru ca asta este adevarul, nu am venit sa va mint”, a sustinut Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone anunta ca e cautat insistent de PSD: „Am primit mesaje de la mai multe persoane ca ar fi bine sa ma retrag si sa o sustinem acum pe doamna Firea”

Cristian Popescu Piedone a anuntat, miecuri, ca este contactat insistent de reprezentanti ai PSD pentru…

59 de minute ago

Tupeu la Prahova. Iulian Dumitrescu si-a depus candidatura: „Am trecut prin furtuna, vreau sa le fac prahovenilor o viata mai buna”

PNL Prahova a transmis, miercuri, un comunicat de presa in care anunta ca Iulian Dumitrescu,…

53 de minute ago

Ciolacu, pocnit de amnezie: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”. Doldurea, baron local PSD, este tatal patronului statiei GPL de la Crevedia

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea,…

3 ore ago

Proiectul secret american de inteligenta artificiala Maven a fost testat pe campurile de lupta din Ucraina. Tehnologia este folosita pentru detectarea automata a tintelor

Un proiect experimental de inteligenta artificiala (AI) dezvoltat de armata americana a avut rezultate mixte…

O oră ago

Sondaj la Brasov: Coliban (USR) – 54,6%, Scripcaru (PSD-PNL) – 45,4%. Surse: „Nemultumiri mari in PSD si PNL”

Sondaj dezastruos pentru alianta PSD-PNL la Brasov. Candidatul aliantei, fostul primar George Scripcaru, se afla…

4 ore ago