Firea, scandal cat Casa Poporului dupa ce a participat la receptia de la Palatul Cotroceni. Se simte jignita ca nu i s-a acordat „importanta cuvenita”

politica

Gabriela Firea creeaza un nou scandal, dupa ce a participat la invitatia lui Klaus Iohannis la receptia  de Ziua Europei la Palatul Cotroceni. Ea acuza faptul ca nu a fost lasata sa stea langa ministri si ca s-a dorit „izolarea” ei.

Tot scandalul a pornit dupa ce Firea i-a anuntat pe prietenii ei de la Antena 3 ca a refuzat sa dea mana cu Iohannis. Cum totul tindea sa se intoarca impotriva ei, pentru ca ca dat dovada de lipsa de bun-simt, Firea a intors apoi situatia, acuzand tot prin informatii difuzate la Antena 3 ca presedintele a facut in asa fel incat sa nu se intalneasca cu ea.

Pan ala urma, Firea a decis sa explice ea insasi ce s-ar fi intamplat la Palatul Cotroceni. Ea a acuzat faptul ca cei de la protocol nu au lasat-o sa stea langa „doamnele ministru”, desi acestea au insistat sa ramana alaturi, fiind dusa alaturi de sefii de institutii centrale. Iohannis a trecut in viteza pe langa acestia, fara sa dea mana cu Firea.

„Doar Dumnezeu stie ce s-a intamplat. In momentul in care am intrat in curtea Palatului Cotroceni, erau mai multe domnisoare care ne indicau unde este locul in care stam. La un moment dat, o domnisoara de la protocol a insistat foarte mult sa plec de langa doamna prim-ministru, pentru ca in aceea zona sunt doar ministri. Atat doamna Carmen Dan, Olguta Vasilescu si doamna Pintea au insistat sa raman langa dumnealor, spunand ca sunt al doilea om ca numar de voturi din tara, reprezint Capitala Romaniei si pot sa raman in zona guvernamentala. Au venit din nou cavalerul si domnisoara de la Cotroceni, insistand sa ma deplasez din aceea zona si sa merg in cealalta parte decat zona guvernamentala, spunand ca voi fi tot in primul rand, langa domnii Dragnea, Basescu, Constantinescu si cu Patriarhul.

Pentru a nu crea o disputa si un dialog care nu isi avea locul, am plecat, desi mi se parea ilogic sa plec de acolo. (…) Cand am ajuns acolo (in locul indicat de protocol – n.r.), erau mai multe biletele si numele meu nu l-am regasit in zona indicata de protocol si practic nu am stiut unde sa ma asez. Am ramas langa sotia domnului consilier de stat Oprisor, pentru ca a inceput ceremonia. Ma simt cumva indusa in eroare dupa ce am fost fortata sa plec din zona unde erau ministrii. Practic am ramas dupa sotia domnului Oprisor.

Domnul presedinte a salutat persoanele din zona in care ma aflam eu, dar o doamna de la protocol s-a asezat in dreptul doamnei Oprisor, indicand cumva ca acolo trebuie sa se opreasca presedintele, iar eu eram dupa doamna Oprisor.

Exista doua posibilitati, una in care intr-adevar a fost o balbaiala a protocolului si presedintele chiar nu a stiu de aceste lucruri, sau varianta a doua, ca a fost o intentie ca eu sa fiu izolata, sa nu fiu nici langa colegele mele din Guvern si sa fiu cumva marginalizata printre sefii de institutii ca sa nu avem ocazia sa dam mana.

A fost bizar ce s-a intamplat.

In mod evident, protocolul ma astepta, ma viza si ma dorea intr-un anumit loc, nu m-au lasat nici in randul doi, in spatele ministrilor”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: