politica

Firea scoate satarul pe masa, o acuza pe Carmen Dan de minciuna. Razboiul cu Dragnea izbucneste in public

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a tinut sa spuna, miercuri, comentand protestele violente din Bucuresti, ca „in general nu ma inconjor de oameni care mint”. Remarca a fost facuta dupa ce jurnalistii au intrebat-o cine are dreptate in legatura cu ordinul de reprimare brutala a manifestatiei din Piata Victoriei: prefectul Speranta Cliseru, o apropiata a sa, sau ministrul Carmen Dan.

Firea s-a aratat foarte nemultumita de faptul ca prefectul Cliseru si viceprimarul Badulescu au fost indicati de ministrul Carmen Dan printre cei care si-au dat avizul pentru reprimarea protestului si a promis ca va lua atitudine in cadrul CEX al PSD.

”Inteleg curiozitatea presei si este normal, dar din respect pentru bucuresti si pentru colegii din PSD nu voi comenta aceste lucruri sub cupola Primariei Capitalei. Chiar daca ar fi anumite lucruri de spus si sunt lucruri de spus, le voi afirma intr-un cadru statutar, in cadrul partidului, pentru ca sunt lucruri de spus si colegilor mei din PSD (…) Este atat de usor sa jignesti si sa denigrezi, incat cred ca este nevoie de oameni responsabili pentru a nu extrapola aceasta situatie.

Cat priveste anumite inadvertente cu privire la anumite afirmatii ale doamnei prefect si a unor reprezenanti ai MAI, este o ancheta in curs si orice declaratie ar fi de prisos. Ancheta va lamuri toate aceste aspecte (…) Cunosc anumite lucruri, dar nu pot sa le exprim public. Pot sa va spun cu nota personala: in general nu ma inconjor de oameni care mint”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a laudat-o pe Speranta Cliseru, sustinand ca regreta plecarea acesteia de la PMB, dar ca a fost un castig pentru Bucuresti.

Firea a spus ca ea se inconjoara de persoane „profesioniste, varfuri in domeniul lor de activitate, iar Speranta Cliseru este unul dintre cei mai buni oameni din tara in atragerea de fonduri europene. Mi-a parut rau ca a plecat de la Primaria Capitalei”.

Firea a precizat ca Speranta Cliseru nu a informat-o pe ea in legatura cu nimic din cele intamplate in noaptea de 10 august, pentru ca prefectul nu este subordonat Primariei Capitalei, ci Guvernului.

„Nu m-a informat ca nu aveam calitatea de a fi informata. Prefectul este reprezentantul Guvernului, al premierului, as vrea sa subliniez aceasta informatie, a dnei primier. Nu m-a informat, dar am discutat, desi eram intr-o deplasare oficial, cu dl viceprimar (Aurelian Badulescu – n.red) . M-a asigurat ca este la dispozitia colegilor de la MAI si Jandarmerie care au atributii legale si ca le stam la dispozitie”, a spus Firea, adaugand ca nu Primaria da ordine jandarmilor sau prefectilor.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca Speranta Cliseru si-a dat acordul ca jandarmii sa intre in forta inca de la ora 20.00, in timp ce seful Jandarmeriei Bucuresti a precizat intr-un interviu la TVR ca ordinul a fost semnat de Cliseru la ora 23.11.

Ulterior, Cliseru a declarat ca a semnat ordinul abia dupa miezul-noptii, cand Piata Victoriei era deja golita de manifestanti.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

2 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

2 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

2 ore ago

Regiunile bogate in petrol din Kazahstan se pregatesc pentru inundatii. Raurile siberiene si-au iesit si ele din matca

Kazahstanul s-a pregatit, vineri, pentru o crestere brusca a nivelului raului Ural, ceea ce ar…

2 ore ago

Armenia capituleaza, a acceptat sa restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comuna: „Eveniment istoric indelung asteptat”

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

O oră ago