Firea se face ministru cu ajutorul UDMR. Kelemen Hunor: „Sustinem in continuare infiintarea unui minister al familiei”

politica

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma, dupa o ultima runda de negocieri cu PSD si PNL, ca a fost pus la punct acordul politic pentru infiintarea coalitiei si anunta ca doua noi ministere vor fi infiintate, unul pentru turism si antreprenoriat, iar celalalt pentru familie si tineret. Ministerul pentru familie si tineret va fi condus de Gabriela Firea, potrivit unor surse din PSD.

Kelemen Hunor a afirmat duminica, la finalul negocierilor pentru formarea unei coalitii de guvernare, ca s-a decis infiintarea a doua noi ministere unul al turismului si antreprenoriatului si un minister al familiei si al tineretului.

„Avem acordul politic pentru functionarea coalitiei, deci totul este pregatit, majoritatea, program de guvernare, structura de guvern pentru a exista un guvern incepand de joi, cum se vor numi exact nu stiu, dar va fi ministerul turismului si antreprenoriatului, asa am stabilit, dar s-ar putea sa fie o schimbare de ordine, vom vedea, si ministerul familiei si tineretului, in mare asa am stabilit. Si aici s-ar putea sa intervina o schimbare, dar important este ca un minister nou se creeaza in zona economica mai ales pentru IMM-uri si pentru turism, doua sectoare importante, si un minister se creeaza pe partea sociala, familie si tineret.

Tinerii au cerut sa fie scosi de la sport fiindca e mai bine, asa au crezut ei, si noi am acceptat acest lucru si oricum, daca e sa vorbim de sprijinirea familiilor, atunci tinerii mai degraba intra acolo decat la sport. Avem probleme demografice la care trebuie sa gasim politici publice care dau rezultate pe termen lung, nu de la un an la altul, si de aceea noi am initiat, am sustinut, sustinem in continuare un minister al familiei, fiindca altfel nu ai cum sa rezolvi problema demografiei”, a declarat liderul UDMR duminica dupa amiaza.

Citeste si: PSD si PNL infiinteaza un minister nou, special pentru Gabriela Firea. La Munca vine „soferul” Marius Budai. Grindeanu OUG 13 – vicepremier

Acesta a mentionat ca nu au fost stabilite inca denumirile celor doua ministere, precizand ca UDMR sustine infiintarea acestora.

„Guvern minoritar nu vom avea”, a adaugat Kelemen.

Intrebat daca cele trei formatiuni vor merge la consultarile de la Cotroceni cu o singura propunere pentru functia de prim-ministru, liderul maghiar a raspuns: „Asta se va contura maine dimineata, dar sunt convins ca da, altfel nu are rost sa mergem impreuna, daca mergem impreuna, maine la ora 12, atunci inseamna ca avem o singura propunere pentru functia de prim ministru”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: