Firea se ia la tranta cu „Balena albastra”. Pe langa aparitiile regizate la TV, primarul Capitalei si-a gasit o noua ocupatie

news

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anuntat ca va avea, marti, alaturi de primarul Capitalei, Gabriela Firea, intalniri cu elevii din mai multe scoli bucurestene pentru a le spune cat de periculos este jocul „Balena Albastra”. Delegatia va fi insotita si de artisti si sportivi celebri, pentru ca mesajul autoritatilor sa ajunga mai usor la copii.

„O actiune prin care ii vom informa pe elevi ca internetul este placut, ne ajuta sa ne informam, dar poate fi periculos atunci cand accesam astfel de jocuri. Vor fi si personalitati extrem de indragite de parinti si de copii. Ma refer la sportivi, actori, cantareti, oameni care s-au realizat in viata si sunt repere pentru elevi si consider ca acestia vor fi mult mai receptivi la mesajul lor. Este un joc extrem de periculos si din cate am discutat cu profesori psihologi si specialisti IT, la debutul acestui joc nimic nu pare a fi periculos s nimic nu induce ideea finalului. In schimb, iata ca avem cateva cazuri in tara, de copii care au fost pusi in pericol si nu cred ca trebuie sa asteptam sa se intample ceva rau in Bucuresti pentru a actiona,” a declarat pentru Digi24 Gabriel Firea, primarul general al Capitalei.

Carmen Dan a explicat ca a discutat cu Gabriela Firea si au stabilit intalniri comune cu elevii bucuresteni, pentru a discuta despre jocul „Balena Albastra”.

„Marti chiar vom avea impreuna o intalnire in scolile din Bucuresti, vom incerca sa explicam elevilor cat este de periculos este acest joc”, a declarat, duminica, ministrul de Interne.

Carmen Dan spunea si marti, la Parlament, ca este ingrijorata de fenomenul ”Balena albastra” si mentiona ca, desi nu s-a stabilit o legatura intre acest joc si moartea unor adolescenti, recomanda parintilor si dascalilor sa supravegheze atent comportamentul elevilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: