Firea se razbuna. Ii cere Violetei Alexandru sa demisioneze: „Demisia! Urgent! Se ocupa de campanie electorala murdara”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, avand in vedere cozile de la casele de pensii.

„Demisia! Urgent! Intr-o tara normala, ministrul muncii, care priveste nepasator cum romanii sunt umiliti la cozi kilometrice, ar fi fost demis pe loc. Ca semn ca guvernul nu tolereaza un astfel de comportament fata de cetateni. La noi, guvernul PNL, care promite lapte si miere, nici macar nu poate administra treburile curente ale unor institutii, la care apeleaza cetatenii. Cum sa tii sute de oameni, la casele de pensii, in picioare, pe canicula, fara un punct de prim ajutor, fara apa, fara o buna organizare in interior, astfel incat sa nu se formeze cozi obositoare si umilitoare”, scrie Gabriela Firea, luni, intr-o postare pe Facebook.

Ea o acuza pe Violeta Alexandru ca se ocupa mai mult de „campania electorala murdara” in loc sa se intereseze de „siguranta oamenilor care au nevoie de respect din partea ministerului pe care il conduce”.

„La orele in care acesti cetateni cu drepturi erau umiliti si pusi in pericol, doamna ministru a somajului si umilirii pensionarilor, V Alexandru, dadea interviuri despre barfe, mondenitati, cancanuri. Cine cu cine, care cu care.. in politica! Se ocupa de campanie electorala murdara, in loc de viata si siguranta oamenilor care au nevoie de respect din partea ministerului pe care il conduce. Inca! Fiecare zi scursa cu cel mai incompetent si inuman ministru in fruntea Ministerului Muncii este o pata pe obrazul guvernului PNL si a tarii!”, mai scrie Firea.

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a declarat sambata ca are „serioase indoieli” ca actualul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, va mai deschide lista PSD la alegerile locale, afirmand ca edilul „are probleme de sustinere in partid”.

„Nu stiu daca Gabriela Firea va mai candida. Ati vazut ca are serioase probleme de sustinere in partid. (…) Sunt oameni care au fost chestionati, pe baza unui chestionar cu privire la alti candidati, de unde rezulta ca in Partidul Social Democrat lumea pe buna dreptate isi pune semne de intrebare cu privire la sansele Gabrielei Firea. Eu cred ca in PSD sunt oameni cu discernamant, care, evaluand profilul profund agresiv al acestei doamne fata de bucuresteni, bilantul complet negativ al realizarilor ei in ce priveste calitatea vietii, schimbarile din Bucuresti, (…) se vede cu ochiul liber faptul ca sunt acolo niste semne de intrebare. In momentul in care o sa vedem care este candidatul PSD pentru Primaria Capitalei si cine va deschide lista consilierilor PSD pentru Capitala, in mod evident vom face si noi analizele corespunzatoare”, a sustinut Violeta Alexandru, citata de Agerpres.

Intrebata daca Partidul National Liberal este pregatit, in conditiile in care actualul primar general al Capitalei nu va avea sustinerea PSD, ALDE, Pro Romania, sa mearga eventual singur la alegerile locale in Bucuresti, Violeta Alexandru a raspuns: „Da, suntem pregatiti in orice varianta. Sa vedem mai intai daca Gabriela Firea va deschide lista PSD la Bucuresti, ca eu am serioase indoieli”.

Potrivit Violetei Alexandru, PNL se afla in plin proces de desemnare a candidatilor atat pentru pozitiile de primar de sector, cat si pentru consilieri.

„Suntem in plin proces de desemnare a candidatilor, atat pentru pozitiile de primar de sector, de fapt aceasta este prioritatea in acest moment, cat si pentru consilieri. Ce ne intereseaza este sa primim raspunsul legat de candidatura Gabrielei Firea. Vad ca lucrurile sunt in discutie. Vreau sa vad cine deschide lista de la celelalte partide, vreau sa vad care este angajamentul celorlalti parteneri cu care suntem in discutii si pe care i-am abordat in vederea formarii unei coalitii pentru Bucuresti. Eu cred ca avem cu totii responsabilitatea sa ajungem la o intelegere”, a spus liderul PNL Bucuresti.

Ea a precizat ca, in ceea ce priveste desemnarea candidatilor comuni PNL – USR, vor conta si sondajele.

„Cine isi asuma in acest moment sa nu faca un efort serios pentru a ajunge la o intelegere si la o coalitie intre noi isi asuma riscul ca in Bucuresti PSD sa mai aiba forta, iar eu vreau ca PSD sa dispara din Bucuresti, pentru ca asa cum arata lucrurile astazi Capitala este mai rau ca niciodata. (…) Facem sondaje periodic. (…) Da, sondajele vor conta si ele, pentru ca acolo se vede vocea bucuresteanului, care spune pe cine vede capabil. Nu suntem la finalul acestor discutii, ci dimpotriva suntem la inceput. Asa cum stiu eu lucrurile, toate cele sase candidaturi au sanse”, a mai sustinut liberala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: