Firea se razbuna prosteste, nu stie de unde vine numele Pietei Victoriei: „Inseamna sa pui intr-un conflict inutil doua simboluri ale natiunii”

news

Jurnalistul Liviu Avram considera ca redenumirea Pietei Victoriei, propusa de Gabriela Firea, este o forma de razbunare a primarului Capitalei, dupa infrangerea suferita in fata protestatarilor. In plus, „inseamna sa pui intr-un conflict inutil doua simboluri ale natiunii: Regele Mihai si victoria din Razboiul de Independenta din 1877-1878”. 

„Gabriela Firea are o idee, sa ne rugam cu totii ca intr-un final sa nu fie de acord cu ea.

Carevasazica, primarul general al Capitalei scrie pe Facebook asa: ‘Dat fiind faptul ca viata Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, si ca toata viata a militat fara ostenire pentru unitatea romanilor, voi propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca Piata Victoriei sa-i poarte numel’.

Doua observatii:

1. Una tehnica: Piata Regelui deja exista, la fix 800 de metri de Piata Victoriei. Acolo este amplasat un bust al Regelui Mihai, deci e exclus sa fie vorba de alt rege.
2. Una simbolica: A reboteza astfel Piata Victoriei inseamna sa pui intr-un conflict inutil doua simboluri ale natiunii: Regele Mihai si victoria din Razboiul de Independenta din 1877-1878. De ce sa faci asta?

Exact de asemenea politicieni mi-e cel mai groaza: de dragul unei notorietati efemere, le vin asemenea idei si mai si vor sa le puna in practica. Gabriela Firea putea gasi alte modalitati de a se razbuna pe Piata care i-a refuzat Targul de Craciun”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a  propus, marti,  schimbarea numelui Pietei Victoriei, dupa moartea Regelui Mihai I.

“A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi in continuare far calauzitor si reper moral pentru generatiile ce vor urma… Dat fiind faptul ca viata Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, si ca toata viata a militat fara ostenire pentru unitatea romanilor, voi propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca Piata Victoriei sa-i poarte numele.

Dumnezeu sa Va aiba in paza, Majestate!”, a scris primarul Gabriela Firea pe Facebook, modificand postarea sa initiala continand doar un mesaj de condoleante.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: