Firea se zvarcoleste chiar si azi, dupa 2 saptamani: „Sa vina un expert international sa verifice softul STS. Alegerile trebuie anulate”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea continua sa se vaite ca a fost „furata” chiar si dupa doua saptamani de la alegeri. Duminica seara, la Romania TV, a sustinut ca si softul STS a avut „probleme”.

„Mai nou, de la avocatii care lucreaza acum pentru a se afla adevarul la Sectorul 1, aflam ca au fost in multe sectii de votare clone ale softului care practic au facut posibil ca persoane bine insurubate, in noaptea alegerilor si ulterior, sa modifice cifre in avantajul celorlalti candidati, atat la primar general, cat si la primari de sectoare. Cui foloseste acest furt? Este evident. Foloseste actualei puteri care a vrut sa aiba in aceeasi mana politica si presedintia tarii si Guvernul si Primaria Capitalei”, a declarat Firea.

„Eu cred ca in acest moment Romania este la o rascruce din punct de vedere democratic (…) Inclusiv solicitam o expertiza independenta europeana pentru softul STS care a fost folosit de catre AEP, pentru ca practic STS-ul a asigurat suportul tehnic logistic, dar practic AEP-ul a fost cel care a folosit softul. (…) Daca s-ar accepta sa vina un expert international sa verifice softul, sa verifice aceste neconcordante intre procesele verbale de la sectiile de votare si ce este pe site-ul AEP, sa vada imaginile, eu va spun ca ar trebui sa fie anulate alegerile, probabil nu doar in Bucuresti, probabil si in alte zone ale tarii”, a mai spus Firea.

„In ciuda furtului masiv, diferenta nu este foarte mare intre mine si cel care teoretic a castigat. Cetatenii trebuie sa stie adevarul, chiar daca parcursul meu politic a fost deviat de furtul inregistrat la vot in Bucuresti. Din respect pentru bucuresteni, trebuie sa se afle adevarul. Daca nu, intotdeauna va fi o pata.

Ne vin tot mai multe informatii, nu numai de la sectorul 1, ci si de la celelalte sectoare. S-au verificat toate copiile proceselor verbale de la sectiile de votare din muncipiul Bucuresti dupa noaptea alegerilor. Sunt foarte multe erori semnalate. Procese verbale semnate in alb si care au fost completate ulterior de sefii sectiilor – membrii PNL.

De asemenea, procese verbal modificate au fost scrise cu pixul si ulterior ingrosate cu carioce, modificari de sute de voturi intre ceea ce figura pe procesul verbal la o sectie si la aceeasi sectie ce aparea pe site-ul AEP”, a mai pretins Firea.

„Nu vom sti niciodata ce s-a intamplat in mod real. Ramane sa consideram ca in Romania nu se mai pot organiza alegeri liberi. Ramanem sa fim ingrijorati pentru ceea ce va intampla la alegerile palrmantare. Acesta a fost doar un exercitiu. Acum un fel de repetitie cu costume. La parlamentare vor dori sa fure si mai mult astfel incat sa-si asigure prin frauda o majoritate prin frauda”, a mai spus Gabriela Firea.

Firea a mai acuzat ca nu numai PNL, ci si USR PLUS au fost implicate in furturi.

„Daca era cineva de la PSD, era lumea in strada. Fiind de la USR-PLUS, nu iese nimeni in strada. Ne-am obisnuit. Daca fura ei e bine”, a reactionat Gabriela Firea.

Firea a cerut apoi anulaera alegerilor si reluarea acestora cu ocazia parlamentarelor.

Mai mult despre:

Comentarii: