Firea si-a sapat singura groapa. Fara sa vrea i-a asmutit pe procurori impotriva ei, iar acestia vor scoate la lumina adevarul

news

Gabriela Firea a anuntat ca va vor fi facute plangeri penale impotriva bucurestenilor care au incercat sa asiste la sedinta Consiliului General. Insa acest demers se va intoarce impotriva ei intrucat procurorii vor putea astfel sa constate abuzurile la care a recurs primarul Capitalei.

Anuntul privind depunerea de plangeri penale nu i-a speriat pe cei care au incercat sa participe la sedinta consilierilor. Unul dintre bucuresteni care au fost implicati in incidentele de joi, Catalin Tenita, spune ca asfel se va ivi ocazia pentru ca justitia sa faca lumina.

„Inteleg ca domnii politisti de la PMB au facut plangere pentru vatamare. Foarte bine. Pe inregistrari se va vedea bine cine a fost bruscat si jignit.

Si usor-usor se va face lumina:
– de ce nu s-au trimis confirmari la mesaje
– de ce nu erau liste la poarta
– cine ne-a interzis accesul desi in sala erau locuri libere
– cine i-a instigat pe politisti sa se dea raniti
– cine a deturnat un SMURD
– cine a calomniat
– cine a comis eventuale abuzuri in serviciu
– cine nu a respectat in mod repetat dreptul cetatenului la liber acces
– cine a scos angajati ai primariei din exercitiu functiunii pentru a ocupa niste locuri”, a scris Tenita pe Facebook.

Si deputatul PNL Ovidiu Raetchi a tinut sa mentioneze ca plangerile penale depuse de Firea se vor intoarce impotriva ei.

„Daca Gabriela Firea chiar a facut plangeri penale impotriva cetatenilor care au incercat ieri sa asiste la lucrarile publice ale Primariei Capitalei, atunci scopul protestului a fost atins. Pentru ca procurorii vor incerca sa stabileasca daca cetatenii au solicitat sa fie admisi in sala conform procedurii legale. Iar asta inseamna accesul procurorilor la celebrul mail al Primariei unde se strang cererile de admitere. De asemenea, ei vor primi imagini cu persoanele care ocupa in ultimele luni locurile destinate cetatenilor (directori din primarie, membri PSD), putand stabili daca acestia au respectat normele legale pentru a fi acolo. Din acel moment, procurorii vor avea: a. o lista cu cetatenii care incearca de luni de zile sa asiste la lucrari, dar nu primesc raspuns (nici pozitiv, nici negativ); b. o lista cu persoanele care ocupa locurile societatii civile in baza unei proceduri neclare (Au depus ei cereri la adresa respectiva? Li s-a raspuns? Se raspunde doar in anumite cazuri? Care e criteriul?). In baza acestor probe, aflate deasupra oricarei retorici politice, vom intelege daca Primaria Capitalei a produs in mod deliberat si repetat abuzuri in materie de transparenta decizionala. Intrebarea e, in aceste conditii: chiar a facut Gabriela Firea plangeri penale impotriva ‘fascistilor’ care ‘incercau sa o linseze’?”, spune Raetchi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: