Firea si-a suflecat manecile, merge sa-l infrunte pe Dragnea fata in fata: „Abia astept”

politica

Gabriela Firea a lansat, luni seara, la Romania TV un nou val de acuzatii la adresa lui Liviu Dragnea. Ea a anuntat ca va participa la sedinta Biroului Permanent National (BPN) al PSD, unde urmeaza sa-l intalneasca pe seful partidului.

”Avem maine un Birou Permanent National la Parlament, parca la ora 11,00, voi fi prezenta, nu fug, cum spun unii colegi de-ai mei, cand sunt in tara particip de fiecare data. Sa vedem daca se va pune in discutie si situatia mea de rebela, spun ei, de aparatoare a drepturilor bucurestenilor, spun eu, daca nu, la Comitetul Executiv, pe care abia il astept”, a declarat Firea.

Ea i-a cerut lui Liviu Dragnea sa recunoasca in mod public faptul ca a avut o discutie cu primarii de sector pe tema unei ordonante de urgenta prin care cele sase sectoare ale Bucurestiului sa fie transformate in unitati administrativ-teritoriale de sine statatoare.

„In legatura cu declaratiile pe care le-a dat, astazi, domnul Dragnea, ma asteptam la mai multa barbatie, politica in principal. Domnul Dragnea sa recunoasca ca a avut o intalnire cu primarii de sectoare, la care nu a fost invitat si primarul Capitalei. A vorbi despre bucuresteni, despre Capitala, fara primarul general, este un abuz de putere al domnului Dragnea”, a precizat Firea, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PMB.

Ea a adaugat ca, in cazul in care se iau decizii de acest fel, precum fragmentarea patrimoniului Primariei Capitalei, bucurestenii ar trebui sa fie consultati prin referendum.

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, ar intentiona sa promoveze o ordonanta de urgenta prin care cele sase sectoare ale Bucurestiului sa fie transformate in unitati administrativ-teritoriale de sine statatoare.

„Domnul Dragnea a anuntat, intr-o sedinta cu cativa domni primari de sectoare, ca doreste sa desfiinteze Bucurestiul (…). Le-a spus ca va pregati in perioada urmatoare o ordonanta de urgenta prin care cele sase sectoare sa devina orase, sa devina unitati administrativ-teritoriale, ceea ce este anticonstitutional, pentru ca in Constitutie scrie foarte clar si Constitutia nu se modifica prin ordonanta de urgenta. (…) Acum cateva zile a spus ca este in pregatire textul unei ordonante de urgenta prin care, practic, Primaria Capitalei ori sa se desfiinteze in totalitate, ori sa devina o institutie decorativa, iar cele sase sectoare ale Capitalei sa capete statutul de oras (…), impartind atat patrimoniul, cat si bugetul”, a spus Firea la Romania TV.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: