Firea solicita, la 4 dimineata, ca Liviu Dragnea sa fie numit premier: „Presedintele tarii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea”

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe Facebook, la 4 dimineata, un mesaj in care ii solicita presedintelui Iohannis sa il nominalizeze pentru functia de premier pe Liviu Dragnea. Ea sustine ca „Justitia nu a interzis, prin sentinta, dreptul de a alege si de a fi ales al domnului Dragnea”.

„Am afirmat aseara la posturile de stiri ca personalitatea politica cea mai indreptatita sa fie premier al Romaniei este presedintele PSD, Liviu Dragnea – vicepremier si ministrul Dezvoltarii in Cabinetul PSD. Victoria istorica a PSD in alegeri se datoreaza romanilor care cred in Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fara implicarea presedintelui PSD si fara spiritul de echipa pe care l-a imprimat.

S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru solutii si idei valoroase. Am fost cu totii cuprinsi de dorinta de a salva tara din mainile unor oameni care, un an de zile, nu s-au identificat cu niciun proiect major pentru Romania. O guvernare ilegitima, tolerata un an la Palatul Victoria. Din punctul meu de vedere, romanii au dat azi un vot clar pentru Liviu Dragnea – premier, PSD partidul invingator! Cu aceasta formula trebuie sa mergem la Palatul Cotroceni! Justitia nu a interzis, prin sentinta, dreptul de a alege si de a fi ales al domnului Dragnea.

Presedintele tarii trebuie sa se obisnuiascu cu ideea ca cea mai legitima persoana pentru a conduce guvernul si pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de romani este presedintele PSD. Succes, Domnule Presedinte Liviu Dragnea! Sigur veti conduce un guvern eficient, atent la nevoile romanilor!”, a scris Firea pe Facebook.

Liviu Dragnea a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari, ca PSD va respecta legea din 2001 care interzice unui condamnat penal sa faca parte din Guvern, si ca nu o va modifica in parlament, invocand faptul ca o lege nu poate fi modificata „in trei zile”.

„Vom respecta legea in masura in care o respecta fiecare cetatean. PSD nu va modifica aceasta lege. Inainte de a se pune aceasta intrebare ar trebui sa ne gandim cum sa poti sa modifici o lege in trei zile si sa fie publicata si in Monitorul Oficial. Nu incape discutie” a raspuns Dragnea atunci cand a fost intrebat despre legea care i-ar interzice sa fie prim-ministru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: