Firea spumega dupa ce sora ei a fost data afara de ministrul Mediului: „Are doua facultati, nu e agramata”. Inainte a lucrat pentru Pandele

politica

Gabriela Firea reactioneaza violent dupa ce sora ei, Angelica Cobzaru, a fost data afara de ministrul Mediului, la pachet cu sefa Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Cobzaru era seha de cabinet a Gabrielei Dorojan.

„Sora mea, neavand 3 la Bac, ca asa se promoveaza, nefiind sponsor PNL, nefiind agramata, avand doua facultati, realizate cu adevarat, nu copii dupa diplome si un doctorat in protectia mediului, nu mai poate sa lucreze in domeniu, trebuie sa lase loc unora cu 3, unora care s-au ocupat de Cadastru, sponsorilor PNL si agramatilor.

Ea a avut oferte si propuneri de a fi mult mai mult decat de a fi seful de cabinet al comisarului Garzii de mediu, dar avand in vedere ca eu sunt primar general si sunt implicata in activitatea politica, intotdeauna am sfatuit-o sa nu accepte aceste avansari pentru a nu se specula ca au fost facute pe criteriul personal si nu pe cel profesional”, a declarat Firea, vineri, la o debztare organizata de Municipalitate, pe tema poluarii din Bucuresti.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a determinat-o joi pe sefa Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan, sa demisioneze. Impreuna cu aceasta va trebui sa plece si directorul ei de cabinet, Angelica Cobzaru, care este nimeni alta decat sora Gabrielei Firea, primarul Capitalei.

In mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amenda Primariei Bucuresti pentru depasirile privind calitatea mediului, anunta surse guvernamentale citate de hotnews.ro.

Atat sefa Garzii de Mediu, cat si sora primarului, au fost numite pe functiile actuale in 2018, ambele lucrand inainte la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov. Gabriela Dorojan era director executiv la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, iar sora lui Firea, Angelica Cobzaru, era consilier principal.

Ambele vor parasi functiile actuale dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial decizia de incetare a mandatului sefei Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Sefa de cabinet, adica sora Gabrielei Firea, pleaca odata cu demnitarul.

Angelica Cobzaru a ocupat functia de consilier principal la agentia de mediu Ilfov in perioada 2014-2018. In 2013 a fost consilier juridic la primaria Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: