Firea tuna si fulgera dupa ce DSP a blocat testarea de pe stadion: Vom continua!

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca testarea bucurestenilor de tip anticorpi la SARS-CoV-2 va continua pe legislatia internationala in unitati sanitare, dupa ce actiunea de pe Arena Nationala a fost blocata.

„Noi doream cateva zile in care persoanele care s-au inscris in program sa vina la Arena Nationala. Vreau sa le instiintez ca noi vom continua testarile. (…) Le-am oprit de aseara la Arena Nationala. Spre deosebire de acesti domni si aceste doamne, noi chiar respectam institutiile statului, chiar daca oamenii care conduc aceste institutii, vremelnic, nu merita respectul nostru si nu merita respectul cetatenilor din aceasta tara si din municipiul Bucuresti. Noi vom continua aceste testari pe legislatia internationala. Nu cred ca legislatia nationala este peste legislatia internationala si europeana. Este un blocaj pentru ca Ministerul Sanatatii nu doreste ca romanii sa afle realitatea”, a spus Firea, la sediul central al PSD.

Intrebata daca testarea va continua tot pe Arena Nationala, Firea a spus: „Nu va pot da acest indiciu. Va spun doar atat, le vom realiza in unitati sanitare, potrivit legislatiei internationale si nationale in domeniu”.

Miercuri seara, primarul general al Capitalei a anuntat ca va depune plangere pentru abuz in serviciu si pentru zadarnicirea combaterii bolilor pentru conducerea DSP Bucuresti si pentru conducerea Ministerului Sanatatii.

„A venit o delegatie de la DSP Bucuresti, formata din opt persoane, acum doua saptamani, a analizat in vederea avizarii toate circuitele medicale, s-au declarat foarte multumiti, au spus ca spatiul este foarte mare, nu exista posibilitatea contaminarii (…), au spus ca se duc la birou si ne trimit avizul pentru testarea de tip anticorpi, dar acel aviz nu a mai venit. Conducerea ASSMB a sunat in fiecare zi si s-a transmis ca se lucreaza si ca va fi trimis. Pur si simplu ne-au amagit, ne-au dus cu vorba, in dispret fata de bucuresteni. Astazi, cand am invitat primele sute de persoane pentru a se testa si a afla daca au trecut prin boala, inopinat, a venit o alta delegatie de la DSP Bucuresti, formata din trei inspectori, care ne-au cerut avizul DSP, pe care ei trebuiau sa ni-l dea. Conducerea ASSMB a sunat din nou la DSP si doamna de acolo a spus ca nu a putut da acel aviz, deoarece a sunat la Ministerul Sanatatii, de unde i s-a spus ca, potrivit unui ordin de ministru, pentru activitatea de laborator nu se poate aviza Arena Nationala”, a afirmat, miercuri, Gabriela Firea, la Romania TV.

Potrivit municipalitatii ,Programul ‘Sunt imun la COVID’, va arata care este procentajul celor care s-au imunizat si nivelul de circulatie a noului coronavirus in Capitala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: