Firea, un nou mesaj colcaind de ura. Furioasa ca Nicusor Dan a anulat procesele Primariei cu jurnalistii care au criticat-o

politica

Gabriela Firea a postat, luni, un mesaj furios pe Facebook dupa ce Nicusor Dan a anuntat ca Primaria Capitalei s-a retras din toate procesele cu jurnalisti si ONG-uri in care a fost tarata de fosta primarita PSD.

„Fratele lui Caine tot in dispretul legii actioneaza! N-are treaba cu apa calda si caldura, cu ninsoarea, cu traficul, cu poluarea, cu santierele blocate… are treaba cu rafuielile ridicole! Azi, faza pe dosare. Atat il preocupa. Si demolarile! In interes personal!

Plangerile formulate de Directia juridica a Primariei Capitalei in mandatul meu se refera la restabilirea adevarului privind actiunile institutiei primarului general, a directorilor, functionarilor publici.

Ne-am indreptat impotriva celor care au lansat informatii false despre Primaria Capitalei. Am dorit ca in instanta sa fie aparata activitatea noastra care a fost in conformitate cu spiritul si litera legii.

Daca pe noul primar nu il intereseaza adevarul, corectitudinea si onorabilitatea institutiei pe care o conduce, este problema lui.

Nici nu ma mira! Un om care a facut trafic de influenta pentru niste interlopi care si-au construit casa pe domeniul public, in parc, in dispretul legii, nu poate fi decat o persoana care dispretuieste legea, institutiile statului, care nu da doi bani pe colegii sai din primarie si pe adevar”, a scris Firea pe Facebook.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat luni ca renunta la procesele pornite de fostul primar Gabriela Firea impotriva mai multor jurnalisti si reprezentamti ai unor ONG-uri. Printre acestia se afla Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurentiu Sirbu, Oana Costea, Adevarul, Libertatea, Catalin Deaconescu, Gigel Stirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa. Firea a implicat Primaria Capitalei in aceste litigii in care ea era criticata.

”Am decis ca Primaria Generala sa renunte la dosarele pornite de fosta administratie impotriva presei si opozantilor si care se afla in prezent pe rolul instantei. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos si sunt sugestive pentru modul in care fostul Primar al Capitalei a inteles misiunea functiei sale. Gabriela Firea i-a dat in judecata pe cei care au indraznit sa o critice in timp si a solicitat plata de daune morale de cate 100.000 de euro fiecaruia.

Consider ca este inacceptabil sa te folosesti de o institutie publica pentru imaginea ta si, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprima un alt punct de vedere. Imi doresc sa schimbam aceasta atitudine si acest mod de a lucra cu cetatenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democratii sanatoase. Ea trebuie incurajata, nu intimidata. Iar Noul Bucuresti pe care il promovez inseamna transparenta si parteneriat onest cu toti cetatenii Bucurestiului”, a scris Nicusor Dan pe pagina de Facebook.

Astfel, primarul general a anuntat ca renunta la 8 procese in care municipalitatea era parte: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurentiu Sirbu, Oana Costea, Adevarul, Libertatea, Catalin Deaconescu, Gigel Stirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

”Sunt alte 3 procese la care vom renunta cand vor fi motivate hotararile judecatoresti din prima instanta, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Catalin Tolontan. Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primarie, cu: Ziarul National, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Busoi, BMC Truck Bus, Catalin Tolontan, Violeta Alexandru”, a mai scris Nicusor Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: