Firea vine cu noi pomeni din banii bucurestenilor. Un consilier o acuza ca i-a furat proiectul

news

Consilierul general in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Lucian Iliescu, o acuza pe Gabriela Firea ca pune in discutie un proiect de hotarare fara a preciza „sursa de inspiratie” deoarece, asa cum spune acesta, propunerea de acordare a unor eco-vouchere pentru achizitia de masini ii apartine.

„MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE! Observ ca doamna primar, Gabriela Firea, fara a mentiona “sursa de inspiratie”, si-a insusit proiectul meu: ”Programul de stimulare a innoirii parcului auto national”, proiect de hotarare in baza caruia ar putea sa fie acordate 10.000 de eco-vouchere, in valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru achizitionarea unui autovehicul nou. Daca doamna primar si-a asumat proiectul meu, sper sa il duca la bun sfarsit in baza analizelor facute de mine si atasatate la proiect. Sper ca si pentru domnia sa, sanatatea cetatenilor Capitalei sa reprezinte o prioritate!”, a transmis, pe pagina personala de Facebook, consilierul Lucian Iliescu (PMP).

De asemenea, pentru a-si sustine afirmatiile, Lucian Iliescu a prezentat proiectul de hotarare propus in luna mai a acestui an. Potrivit documentelor postate, proiectul lui Iliescu viza acordarea a 10.000 de eco-vouchere in valoare de 4.600 de lei fiecare, pentru stimularea innoirii parcului auto din Bucuresti.

Precizarile vin dupa ce pe ordinea de zi a CGMB se arata un proiect potrivit caruia Primaria Capitalei vrea sa ofere 5.000 de eco-vouchere in valoare de cate 9.000 de lei, pentru achizitionarea unor masini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acorda in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul vechi.

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentur a achizitiona autoturisme noi cu norme de plouare care sa asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel si alte mijloace de locomotie noi, non-diesel si electrice. (…) Sumele necesare implementarii programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucuresti. Tinand cont ca traficul urban este un factor important de poluare a aerului, in Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost prevazuta masura de limitare a circulatiei autovehiculelor poluante cu impact negativ asupra mediului manifestat prin degajarea in atmosfera a unor mari cantitati de gaze toxice si cu efect de sera”, se arata in proiectul de hotarare de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), ce va avea loc in zilele urmatoare.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: