Fitilele bagate de propaganda PSD au esuat jalnic. Alianta 2020 functioneaza, urmeaza alungarea Clanului Dragnea de la Putere

politica

USR a votat, sambata, intr-o sedinta a Comitetului Politic care s-a desfasurat pe parcursul intregii zile, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianta se numeste „Alianta 2020 USR-PLUS”. Lista a fost validata cu 68 de voturi „pentru” si 9 voturi „impotriva”.

„Avem alianta! La ora 20:20 s-a decis Alianta 2020 USR PLUS”, arata reprezentantii USR pe pagina de Facebook a partidului.

„S-a nascut principala forta de opozitie: Alianta 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e Romania. Acum ai cu cine!”, a scris Dacian Ciolos, pe Facebook, dupa votarea listei in Comitetul Politic al USR.

Lista comuna este formata din: 1. Dacian Ciolos, presedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragos Pislaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragos Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Stefanuta (USR), 7. Vlad Botos (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituta (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniut (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Toiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

„De astazi (sambata – n.r.), USR si PLUS sunt o alianta, una care va construi alternativa de care Romania are mare nevoie. Este un moment istoric pentru ce urmeaza sa se intample in Romania, este natural si firesc. Oamenii care vor o Romanie fara penali vor avea cu cine sa voteze. Astazi, se naste principala forta de Opozitie. Asta am construit, un proiect pentru Romania”, a declarat presedintele USR, Dan Barna, la finalul sedintei Comitetului Politic al formatiunii.

Presedintele PLUS Dacian Ciolos a declarat, sambata, dupa ce USR a votat formarea Aliantei 2020 USR-PLUS pentru europarlamentare, ca este un pas de inceput pentru coagularea fortelor de Opozitie, iar partidele noi au inteles mesajul despre nevoia de schimbare transmis de romani.

„Este un semnal clar (Alianta 2020 USR-PLUS – n.r.) al unui inceput de coagulare a fortelor de Opozitie. Fortele politice noi au inteles mesajul pe care romanii care vor o schimbare l-au transmis”, a declarat Dacian Ciolos, la finalul sedintei Comitetului Politic al USR, de sambata, intrebat despre o posibila alianta cu PNL.

Referitor la o posibila alianta cu PNL, presedintele USR, Dan Barna, a declarat ca subiectul „nu este de actualitate, cel putin pe termen scurt”.

„Aceasta lista comuna este, de fapt, probabil cea mai buna lista pe care a avut-o Romania din 1989 incoace in materie de europarlamentari. Ne uitam – primii trei candidati de la USR, care acum sunt pe lista comuna, au studii la trei universitati de top la nivel mondial”, a adaugat liderul USR.

La randul sau, Ciolos a spus ca isi asuma pana la capat candidatura la alegerile europarlamentare.

„Candidez pentru prima data, imi asum aceasta candidatura pana la capat. Candidez pentru prima data dar, evident, vin cu o anumita experienta, inclusiv in functii de responsabilitate guvernamentala, dar avem foarte multi tineri care nu doar au candidat pentru prima data, care abia s-au inscris in politica, s-au implicat in politica de cateva luni si sunt oameni care vor capata experienta politica alaturi de cei care vor capata mandate in Parlamentul European, chiar daca sunt tineri care sunt in a doua jumatate a listei”, a explicat liderul PLUS.

De asemenea, Dacian Ciolos a precizat ca cele doua partide nu au stabilit inca in ce familie politica europeana vor intra, dupa alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc pe 26 mai.

„Urmeaza sa discutam. Dupa alegerile europarlamentare va avea loc si o reconfigurare a Parlamentului European. Este important pentru noi sa ne indreptam catre un grup cu care avem afinitati si sa facem o alegere pragmatica, sa fie un grup politic care sa ne permita sa avem acces la decizii importante”, a conchis Ciolos.

Inca din luna august a anului trecut, liderul USR Dan Barna anunta ca USR are discutii cu familia europeana ALDE, dar si cu alte partide europene, precum popularii si verzii, insa decizia de aderare la unul dintre aceste grupuri va fi luata dupa alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

USR mizeaza ca prin alianta celor doua partide sa obtina sase locuri eligibile la europarlamentare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Inainte sa participe la sedinta USR, presedintele PLUS Dacian Ciolos a declarat ca USR a solicitat ca el sa deschida lista comuna a celor doua partide la alegerile europarlamentare, precizand ca este dispus sa iasa de pe lista, in cazul in care este nevoie.

La randul sau, presedintele USR, Dan Barna, a declarat ca in prima parte a zilei a fost la sedinta Consiliului National al PLUS, pentru a discuta despre o alianta a celor doua formatiuni pentru alegerile europarlamentare.

Ulterior, participarii la Comitetul Politic al USR, Ciolos a spus ca va ramane in Parlamentul European cat timp va fie nevoie, iar daca va fi cazul, va candida pentru un nou mandat in anii urmatori.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: