Fiul baronului PSD Buzatu explica cum a ajuns in Guvern: „Am crescut in sediul PSD”. Compara familia Buzatu cu cea a Bratienilor. Tatal: „Trebuia sa numesc unul de la USR?”

politica

Tudor Buzatu, fiul baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, sustine ca merita sa ocupe o functie de secretar de stat in care a fost numit saptamana trecuta de Nicolae Ciuca pentru ca „am crescut in sediul PSD”. Buzatu a comparat familia Buzatu cu familia Bratienilor.

„Procedura politica e simpla. Propunerile au fost hotarate in forurile statutare ale PSD, am fost propus de PSD Vaslui. E o procedura obisnuita. Propunerile locale sunt analizate de conducerea centrala, ni se cer si dosare informative asupra celor propusi”, a declarat Tudor Buzatu pentru Europa Libera.

El a mai explicat ca face politica de la 18 ani si ca a „crescut” in sediul PSD.

„Am pus umarul, mi-am dedicat timpul, resursele financiare si cam toata viata acestei organizatii. Sunt copilul parintilor mei si eu sunt foarte mandru de acest lucru. Am vazut ca toata lumea elogiaza familia Bratianu, nu ca ne-am compara, dar eu in mediul politic am crescut. Am auzit, respirat si mancat politica. M-am educat pentru asta. Nu m-au luat de undeva si m-au pus intr-o functie, m-au luat dintr-o organizatie unde sunt hiperactiv. Dar, da, parintii mei sunt Dumitru Buzatu si Gabriela Cretu (n.r. – senatoare PSD)”, a mai spus Buzatu.

Buzatu a spus insa ca nu stie cu ce se va ocupa in functia de secretar de stat: „Vom prelua din indatoririle Secretarului General, in principal. Organizarea sedintelor de guvern, implementarea programelor guvernamentale, reprezentare”.

El s-a plans ca nu poate sa faca o cariera politica pentru ca este asociat cu parintii.

„Nu pot astepta sa moara parintii ca sa fac ceea ce imi doresc. Probabil, ca a contribuit si faptul ca sunt copilul parintilor mei. Eu spun ca intr-o masura mica”, a aratat noul secretar de stat.

Seful lui Tudor Buzatu este Marian Neacsu (PSD), care a fost condamnat definitiv in 2016 pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

Citeste si: Fiul baronului Buzatu de la Vaslui a fost numit secretar de stat. Si mama lui este senatoare PSD

Tatal, Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a declarat, in apararea fiului, ca nu putea sa trimita un USR-ist in guvern.

„Sunt posturi numite. Printre persoanele propuse se numara si Tudor Buzatu, membru al PSD. E un activist de multa vreme, are 37 de ani. Nu inteleg sensul atator interventii, trebuia sa numesc unul de la PNL, USR? Daca stiam, ii faceam rost de un alt tata si nu mai era baiatul meu. Ce sa faca daca are un tata si o mama care sunt certi, nu avem dubii”, a declarat presedintele PSD.

„Conducerea centrala mi-a cerut sa fac propuneri de activisti ai PSD pentru a fi numiti in functie. Tudor Buzatu a facut fata si in guvernul Dancila. Noi punem oameni care au mai fost in functie. Folosim oamenii cu experienta”, a mai spus Dumitru Buzatu.

„Ii indemn pe toti care resimt aceste frustrari sa se inscrie in partide, sa se lupte pentru a fi nominalizati”, a mai afirmat baronul de Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: