Fiul lui Dragnea a primit cadou de la TelDrum una dintre cele mai mari ferme de porci din Romania. Evident, Dragnea spune ca n-are nicio legatura

politica

Valentin Stefan Dragnea a primit cadou, de la celebra firma din Teleroman abonata la bani publici despre care Liviu Dragnea spune de fiecare data ca nu a auzit, Tel Drum, una dintre cele mai mari ferme de porci din Romania.

O ancheta realizata de Hotnews.ro arata cum face tatal lobby la televizor pentru ca romanii sa manace mai multa carne de porc din tara si cum fiul importa porci din strainatate pe care ii vinde apoi in Romania.

Apetitul pentru porci al familiei Dragnea se trezeste in aprilie 2014, cand Valentin Stefan Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) intra in posesia a 90 % din firma Romcip SA, rebotezata anul acesta Ferma Salcia SA. Din documentele obtinute de HotNews.ro rezulta ca Dragnea Jr. a primit afacerea cadou, insa vom reveni putin mai incolo pe larg cu detalii. Deocamdata sa urmarim putin cum creste interesul pentru porci al familiei. Un an jumatate dupa ce fiul intra  in afacere, tata vine cu o idee generoasa, in plina campanie electorala.

Pe 28 octombrie 2016, Liviu Dragnea anunta programul PSD pe agricultura, care contine un capitol special pentru tomate si, coincidenta fericita, porci.2

La o luna de la alegeri, promisiunea devine proiect de ordonanta. Ministerul Agriculturii pune in dezbatere publica la data de 1 februarie proiectul: 10.000 de euro pentru fiecare 200 de capete. Potrivit informatiilor HotNews.ro, proiectul de ordonanta nu a fost inca adoptat. Ministru Agriculturii, Petre Daea, anunta pe 6 februarie ca a notificat Bruxelles-ul pentru accordarea ajutorului de stat si afirma ca „daca nu sunt in stare sa impun regula pentru ca tara mea, ca agricultura sa se dezvolte, atunci nu am ce cauta ca ministru”.

Cand reporterii HotNews s-au prezentat la ferma de la Salcia, sub pretextul ca vor sa cumpere cam o mie de porci, managerul le-a marturisit ca in saivane erau 4000 de capete, insa capacitatea fermei este de 20.000. Daca ideile tatalui s-ar fi transformat deja in lege, firma lui Dragnea jr ar incasa o subventie in valoare de 200.000 de euro pentru cei 4000 de proci sau chiar jumatate de milion de euro daca ferma functioneaza la capacitate maxima.

De asemenea, HotNews.ro a solicitat Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) sa comunice valoarea subventiilor acordate fermei Romcip – Salcia SA, insa pana acum nu a primit informatiile solicitate.

Liviu Dragnea a raspuns, prin intermediul purtatorului de cuvant al PSD, Adrian Dobre, la o singura intrebare din cele patru transmise de HotNews.ro. Intrebat intre altele daca se considera intr-un conflict de interese din cauza ca a propus subventii marite pentru porci, fiul sau fiind printre potentialii beneficiari, Dragnea a raspuns prin intermediul lui Adrian Dobre:

“Este irelevant daca fiul unui lider politic are sau nu afaceri in acest domeniu. Ce ar zice asociatiile de crescatori de porci daca le-am spune ca nu vom lua nicio masura de sprijin pentru ei din cauza faptului ca fiul unui lider din PSD activeaza in acest domeniu. Este absurd. Ce vina au ceilalti crescatori de porci pentru ca o ruda a cuiva din PSD sau din alt partid desfasoara activitati in acest domeniu? Abordarea pe care o sugerati prin intrebarile dvs. este absurda. Ar insemna ca Romania sa nu mai progreseze in niciun domeniu in care activeaza rudele liderilor politici sau membrilor guvernului pentru a nu exista un conflict moral.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: