Fiul lui Ion Ratiu: „Basescu a fost cel mai bun presedinte. Ponta a FURAT imaginea tatalui meu”

politica

Nicolae Ratiu, fiul fostului lider taranist Ion Ratiu, este indignat ca Victor Ponta s-a folosit de imaginea tatalui sau in campania electorala si considera ca Traian Basescu a fost cel mai bun presedinte post-decembrist.

Dintre cei trei presedinti pe care i-a avut Romania, Ratiu crede ca Traian Basescu a fost cel mai bun.

„Cred ca la finalul acestei decade, atunci cand a decis sa porneasca investigatiile in zona ministrilor, a fostilor ministri, am respectat asta, poate ca unii erau dusmanii sai politici, dar in acelasi timp, ei meritau sa mearga la inchisoare in unele cazuri.

Nu cred ca a fost un presedinte doar cu rele: a luat pozitia corecta in politica externa pentru Romania in raport cu Vestul, alianta cu SUA. A luptat mai tot timpul cu cine a fost premierul – cu exceptia domnului Boc…. Cred ca putea fi un mandat prezidential mult mai rau, iar Romania a avut o perioada economica dificila. A fost ales in 2004, au fost trei ani apoi de crestere economica, pana in 2007, era guvernul Tariceanu la putere, iar ceea ce se intampla economic a fost bun.

Cand a venit criza, domnul Basescu a devenit foarte impopular, dupa ce a taiat salariile, ceea ce cred ca a fost un lucru curajos, pentru ca trebuia facut. Cred ca criza din Romania putea fi mai rea, daca nu se facea asta. Romania a avut noroc ca nu existau datorii personale atat de mari, zona de credite imobiliare era foarte la inceput, oamenii nu incepusera prea mult sa cumpere case. Economia s-a prabusit, ca si in alte tari. A fost o perioada dificila, dar Romania a iesit rezonabil de bine din criza”, a spus NIcolae Ratiu intr-un interviu acordat Vox Publica.

Cat despre Emil Constantinescu, Ratiu spune ca acesta a fost un „nimeni”

„Nu am niciun pic de respect pentru el. Nu a realizat nimic in cei patru ani de mandat, a fost o dezamagire uriasa, avea tot soiul de complexe in cap, sentimente de inferioritate. E un nimeni. Si continua sa fie un nimeni”, a subliniat fiul fostului lider taranist.

Mult mai dur a fost Nicolae Ratiu cu actualul premier Victor Ponta.

„Am fost foarte furios, atunci cand Ponta a pus imaginea tatalui meu pe Facebook si cand a spus ca este o inspiratie pentru el. Pentru ca incerca sa se imbrace in imaginea pe care Ion Ratiu a intruchipat-o in vremea sa, ca o fura, fara permisiune, fara drept, asa ca am reactionat si am spus ca domnul Ponta e un simplu continuator al regimului Iliescu-Nastase. Si cred ca asa e, nu il vad fiind adeptul unei schimbari in societatea romaneasca, ci un pastrator al lucrurilor asa cum sunt”, a subliniat Ratiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: