Fiul lui Radu Mazare: „Tata merge la o baie comuna, dar nu trebuie sa-l plangem”

news

Raducu Mazare, fiul lui Radu Mazare, a anuntat la Romania TV ca fostul primar al Constantei „doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comuna” in arestul din Madagascar.

„Prea multe nu are ce sa faca. Trebuie sa stea. Noi ii ducem de mancare, mai vorbim cu el. Nu face nimic, sta. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comuna, dar nu trebuie sa-l plangem, nici nu trebuie sa-l victimizam, pentru ca suntem caliti, doar a trecut printre atatea, este bine cu moralul, este bine fizic. Asteptam sa se demareze procedurile. Ascultam cu avionul ce se spunea acuma, nu e chiar asa. Trebuie sa soseasca documentele din Romania, dupa care se intra pe o procedura judiciara internationala. Adica acest dosar va ajunge la un judecator si va incepe un proces, pentru ca Magadascar este o tara democratica“, a spus Raducu.

Mazare a primit de citit in detentie, carti si reviste pe care Raducu le avea la el: revista Lumea si „Patimile lui Hristos“. „Ii sunt de ajuns acestea, in centru vin si pleaca oameni, nu stau mai mult de o zi-doua. El sta deja de 6 zile“, a mai spus Raducu Mazare.

Radu Mazare va fi extradat, anunta L’Express de Madagascar, citand afirmatiile ministrului Justitiei din aceasta tara.

Jean Jaques Randrianasolo a subliniat ca aceasta persoana condamnata va fi deferita justitiei romane, consemneaza publicatia, citata de news.ro. De asemenea, publicatia sustine ca Mazare ar fi cerut azil in Madagascar, iar protectia sa ar tine de competenta Inalctului Comisariat ONU pentru Refugiati.

Surse ONU au declarat pentru L’Express de Madagascar, ca „acest om are dreptul sa astepte raspunsul la solicitarea sa, care va fi examinata de Inalta Curte de Justitie la 21 ianuarie 2020”.

„In acest interval, nu il putem forta sa paraseasca tara in care a cerut azil”, au mai spus aceleasi surse.

Ministrul Justitiei Ana Birchall a anuntat ca dosarul de extradare a lui Radu Mazare a fost predat luni autoritatilor competente din Madagascar.

„Astazi, 13 mai, dosarul de extradare a domnului Radu Stefan Mazare a fost predat autoritatilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justitiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele transmise de instantele competente din tara noastra, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza. Astfel, Ministerul Justitiei din Romania si-a indeplinit obligatia legala in conformitate cu atributiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.

Radu Mazare. condamnat la 9 ani de inchisoare, a fost arestat in 8 mai, pentru sase zile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: