Fiul presedintelui ugandez spune ca tara sa va trimite soldati la Moscova pentru a-l apara pe Putin daca va fi nevoie

externe

Muhoozi Kainerugaba, fiul presedintelui ugandez Yoweri Museveni, a declarat ca va trimite trupe ugandeze sa apere Moscova in cazul unei amenintari „imperialiste”, potrivit africanews.

„Spuneti-mi `Putinist` daca doriti, noi Uganda ar trebui sa trimitem soldati sa apere Moscova daca ar fi vreodata amenintata de imperialisti”, a scris el pe Twitter.

„Occidentul isi pierde timpul cu propaganda pro-ucraineana inutila”, a adaugat fiul presedintelui, un sustinator ferm al lui Vladimir Putin.

El a anuntat, de asemenea, joi, crearea unui canal de televiziune si radio care ii poarta numele, „MK”.
Kainerugaba, in varsta de 48 de ani, este cunoscut pentru declaratiile sale controversate pe Twitter. Luna aceasta, el si-a anuntat candidatura la alegerile prezidentiale din 2026.

Pe 18 octombrie 2022, Yoweri Museveni anuntase ca singurul sau fiu – are si trei fiice – nu va mai posta pe Twitter despre afacerile tarii, dupa o serie de postari polemice la inceputul lunii octombrie in care amenintase in mod deosebit ca va invada Kenya.

Tot atunci, Muhoozi Kainerugaba si-a intrebat cei peste 600.000 de urmaritori de pe Twitter cate vaci ar trebui oferite ca pret pentru a o avea ca mireasa pe Giorgia Meloni.

Uganda s-a abtinut de la voturile ONU privind conflictul ucrainean, inclusiv unul din februarie, cu ocazia primei aniversari a invaziei ruse a Ucrainei, care a cerut Moscovei sa-si retraga trupele din tara.

In iulie, in timpul unui turneu in Africa al ministrului rus de externe Serghei Lavrov, Kainerugaba a spus, referindu-se la Rusia, „Cum putem fi impotriva cuiva care nu ne-a ranit niciodata?”

In mod traditional, Rusia a avut legaturi stranse cu Africa datorita sprijinului sau pentru miscarile de independenta de pe continent, care se luptau atunci cu puterile coloniale.

Observatorii l-au considerat mult timp pe Muhoozi Kainerugaba ca fiind un succesor probabil al tatalui sau Yoweri Museveni, in varsta de 78 de ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: