FLACARILE extremismului cuprind si Suedia. Trei centre pentru refugiati au fost INCENDIATE – VIDEO

externe

Cladirea unei foste scoli din localitatea suedeza Onsala (30 de kilometri sud de Goteborg), ce urma sa fie amenajata ca centru de primire a refugiatilor, a fost cuprinsa de flacari, duminica, acesta fiind al treilea astfel de incident in ultimele sase zile, relateaza luni thelocal.se.

Imobilul urma sa gazduiasca solicitanti de azil aflati in zona populata Kungsbacka, din sud-vestul Suediei.

”Jumatate din cladire a fost distrusa de foc”, a declarat Mikael Lindgren, seful Serviciilor de urgenta din zona metropolitana Goteborg.

Acest incident, inregistrat in noaptea de sambata spre duminica, a avut loc la o zi dupa ce o scoala din regiunea suedeza Smaland a fost distrusa de foc. Scoala urma sa fie folosita pentru a gazdui refugiati si fusese renovata recent.

Marti, un imobil din Arlov Skane, destinat pentru adapostirea copiilor de refugiati, a fost grav avariat de un incendiu. Centrul urma sa fie dat in folosinta a doua zi.

In urma cu doua luni, doua centre pentru refugiati suedeze au fost tinta unor incendii voluntare.

Suedia, statul european cu unul dintre cele mai generoase sisteme de ajutor social, a primit deja in acest an mai multi refugiati decat in fiecare dintre anii precedenti, depasind recordul din 1992, cand au solicitat azil in tara scandinava 84.016 de persoane, majoritatea provenind din Balcanii Occidentali.

Premierul suedez Stefan Lofven a anuntat, vineri, ca numarul refugiatilor primiti de Suedia in acest an ar putea depasi 150.000.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: