news

Flavia Boghiu, aparata de Nicusor Dan: „Nu e corect sa vezi mari cazuri de coruptie care nu sunt cercetate si pe de alta parte, cum e cazul viceprimarului de la Brasov, care a dat spatiul unui ONG sa faca o expozitie, sa fie Parchetul pe urmele lui. Este un dezechilibru”

Primarul Capitalei Nicusor Dan sustine, in legatura cu dosarele penale pe care le au unii politicieni USR, ca ”nu e corect sa vezi mari cazuri de coruptie care nu sunt cercetate si, pe de alta parte, cum e cazul viceprimarului de la Brasov, care a dat spatiul unui ONG sa faca o expozitie, sa fie Parchetul pe urmele lui”. Nicusor Dan spune ca a facut mai multe plangeri penale pe subiecte ce tin de urbanism, dar ”nimeni n-a cercetat nimic” si faptele s-au prescris. ”Nu pot sa nu vad o uriasa coruptie in urbanism de care nu s-a atins nimeni niciodata”, a declarat primarul general la Prima TV.

Fondatorul USR Nicusor Dan a fost intrebat, in emisiunea Insider politic, difuzata sambata la Prima TV, daca este de parere ca primarul Sectorului 1 Clotilde Armand are dosar politic.

”In primul rand, pentru oricine exista o suspiciune, trebuie sa fie cercetat. Si e obligatia Parchetului sa o faca si sa mearga in instanta. Pe de alta parte, nu pot sa nu vad o uriasa coruptie in urbanism de care nu s-a atins nimeni niciodata. Nu pot sa nu vad plangeri penale pe care eu le-am facut – de la un moment dat nici n-am mai facut, ca nu avea sens sa pierd timpul.

Pe Berzei-Buzesti sunt 20 de hotarari definitive civile care spun ca s-au pierdut 200 de milioane aiurea, pe decizii ilegale, si nimeni n-a cercetat nimic si s-au prescris faptele. Pe PUZ Sector 3, singurul PUZ pe care am facut plangere penala in 2019, au trecut cinci ani si nu s-a intamplat nimic.

Cred ca nu e corect pentru oameni – care ar trebui sa aiba incredere in Justitie – sa vezi mari cazuri de coruptie care nu sunt cercetate si pe de alta parte, cum e cazul viceprimarului de la Brasov, care a dat spatiul unui ONG sa faca o expozitie, sa fie Parchetul pe urmele lui. Este un dezechilibru care nu-mi place”, a comentat Nicusor Dan, citat de news.ro.

Intrebat daca s-a impacat cu Clotilde Armand, Nicusor Dan a raspuns: ”Am avut o relatie profesionala corecta toti anii astia”.

In urma cu doua saptamani, viceprimarul municipiului Brasov, Flavia Boghiu (USR), a anuntat ca nu va candida la alegerile locale din acest an, ea urmand sa devina mama. Decizia a fost luata si in contextul in care dosarul in care este inculpata de DNA pentru abuz in serviciu a fost trimis in judecata. Flavia Boghiu a subliniat ca nu este vinovata de faptele de care este acuzata si ca ancheta care o vizeaza „face parte dintr-o vanatoare politica”; ea fiind reclamata de catre celalalt viceprimar al orasului, Sebastian Rusu (PNL).

Viceprimarul Brasovului Flavia Boghiu si seful Serviciului Administrarea Patrimoniului din cadrul Primariei, Cristine Manolache, sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu, dupa ce ar fi permis unei asociatii sa foloseasca imobilul ”Catacombe Brasov”, fara aprobarea Consiliului Local.

DNA arata, intr-un comunicat de presa, ca in perioada 1 aprilie – 10 august 2021, ”cele doua suspecte, cu incalcarea atributiilor de serviciu prevazute de legislatia primara si fara aprobarea autoritatii publice deliberative (Consiliul local), ar fi permis, in mod nelegal si cu titlu gratuit, unei asociatii, sa foloseasca imobilul denumit «Catacombe Brasov», aflat in proprietatea Primariei municipiului Brasov, pentru organizarea unor evenimente”.

”Prin demersurile mentionate mai sus ar fi fost produs Primariei municipiului Brasov un prejudiciu total de 304.010 lei, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit, in acelasi cuantum, pentru asociatia respectiva”, adauga DNA.

Dupa demararea anchetei care o vizeaza, Boghiu a explicat ca, in 2021, Asociatia Amural a desfasurat in Catacombele de Dupa Ziduri un proiect cultural unic in Romania – Brasov Underground Museum, la a carui inaugurare a fost prezenta in calitate de viceprimar cu atributii in domeniul culturii.

”In urma acestui eveniment, in 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a facut plangere penala. Ironic este ca Serviciul Administrare Patrimoniu si Urbanism Comercial, cel care se ocupa cu administrarea patrimoniului si ocuparea temporara a domeniului public, se afla in subordinea dansului. Acest dosar a fost clasat in 2022. Ulterior, in urma unei noi plangeri facute tot de viceprimarul Sebastian Rusu impotriva mea, dosarul a fost redeschis”, a mai transmis Flavia Boghiu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

18 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago