„Flexibilizarea mandatului lui Ciuca”. Surse, Iohannis l-a pus la punct pe Citu si i-a cerut sa nu-i mai puna bete in roate lui Ciuca

politica

Nicolae Ciuca va avea un mandat mai flexibil pentru a negocia cu USR si PSD pentru sustinerea guvernului sau in Parlament, au anuntat surse politice pentru Digi24.

„Flexibilizarea mandatului” ca premierul Nicolae Ciuca va putea sa ofere functii de ministri celor de la USR si PSD in cadrul discutiilor care vor fi reluate incepand de marti.

Presedintele PNL, Florin Citu, i-a dat pana acum mandat lui Ciuca doar sa le ceara liderilor USR si PSD sa-i voteze un guvern minoritar, format doar de PNL si UDMR. Surse politice au mentionat ca Florin Citu a incercat astfel sa saboteze investirea Guvernului Ciuca, pentru ca apoi PNL sa il propuna tot pe el ca premier.

In discutiile PNL cu PSD de zilele trecute, social-democratii au cerut sa intre la guvernare si au cerut trei ministere: Finante, Fonduri, Sanatate. Insa liberalii au refuzat.

„Cum vedeti faptul ca Florin Citu spune ca nu vrea sa negocieze cu PSD si nu vrea un guvern format din PSD si PNL?”, a fost intrebat, luni, Ciolacu.

„Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era ‘Copiii spun lucruri traznite’. Se pare ca si cand esti om mare si au de a face cu o Romanie este la rascruce altii spun lucruri traznite”, a raspuns Ciolacu.

„PSD este obligat sa stea de vorba cu un prim-ministru desemnat. Daca traim intr-o tara normala si vede ca prioritatile romanilor sunt cu totul si cu totul altele”, a adaugat Ciolacu.

„Romania are nevoie de un guvern nu minoritar, de un guvern stabil pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a mai spus seful PSD.

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat luni, dupa ce s-a intalnit cu premierul Nicolae Ciuca, ca „nu s-a schimbat nimic”. El a cerut USR sa dea „dovada de responsabilitate” si sa voteze Guvernul Ciuca, altfel vor fi declansate alegeri anticipate.

„Nu s-a schimbat nimic, vom avea si alte intalniri in care vom discuta. Toate optiunile sunt pe masa, inclusiv alegeri anticipate

USR sa vina sa spuna ca prefera sa arunce Romania in haos, sa declasam alegeri anticipate. PNL esre singurul partid care a arata responsabilitate si ca este gata sa isi flexibilizeze mandatul.

Daca USR ramane intr-o singura optiune nu avem ce sa discutam, sa vedem daca USR va face acel pas. Unde este responsabilitatea celor de la USR? Sa vedem ce concesie fac, sa trecem peste iarna.

(…) USR spune ca vrea doar functii, nu ii intereseaza binele romanilor”, a declarat Florin Citu.

„Eu am aratat ca ma intereseaza romanii si am facut acest pas (a renuntat sa se propuna premier), trebuie sa vedem ca si USR si PSD fac acest pas”, a mai spus liderul PNL.

Liderii PSD au declansat un nou sondaj in interiorul partidului, intrebandu-i prin SMS pe activistii PSD daca sunt de acord sa intre la guvernare, alaturi de PSD, anunta surse din partid citate de Antena 3.

Este al doilea sondaj de acest tip, dupa ce saptamana trecuta pesedistii au fost intrebati daca sunt de acord ca partidul sa voteze Guvernul Ciuca in Parlament. Doar o treime ar fi raspuns pozitiv.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: