Florin Calinescu vrea sa candideze la presedintie, din partea unui partid „nou-nout”. „Vreo o luna, fac in fiecare zi referendum!”

politica

Florin Calinescu, partid, nou-nout, presedintie, europarlamentare

Invitat aseara la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, actorul Florin Calinescu si-a anuntat intentia de a candida la presedintie „din partea unui partid nou”. El a precizat ca va anunta numele partidului peste circa doua saptamani.

Florin Calinescu a mai spus ca va lua decizia finala privind o eventuala candidatura la prezidentiale, dupa alegerile europarlamentare, in functie de voturile pe care le va obtine partidul din partea caruia vrea sa candideze. Actorul spune ca mizeaza pe circa 500.000 de voturi la alegerile europarlamentare din 9 iunie, adica 2-3 mandate de europarlamentari.

„Presedintele Romaniei trebuie sa fie suveranist, daca asta e termenul pentru patriotism”, a mai declarat Florin Calinescu.

Actorul a vorbit si despre primul lucru pe care le-ar face, daca ar fi ales ca presedinte. ”Daca ajung presedintele Romaniei, vreo luna ori fac in fiecare zi referendum, ori intr-o zi fac referendum cu 200 de subiecte. Primul subiect dintre ele va fi cu mana pe Biblie si cu mana pe sabie si imi voi intreba populatia daca n-ar fi cazul sa facem republica prezidentiala.

Daca populatia va spune DA, dupa aceea o sa spun de ce sau pot sa le spun si acum. Cateva lucruri ar fi: depolitizarea tuturor entitatilor in care partidele isi planteaza plante, de la Televiziunea Romana pana la CNA, de la Consiliul de Administratie ale entitatilor care tin de stat, de la Curtea Constitutionala pana la Curtea de Conturi. Vorbesc de enitati mari, in judete nu, nu ma bag acolo”, a declarat Florin Calinescu,

In urma cu o saptamana, actorul a anuntat intr-un mesaj pe Facebook ca revine in politica:

„Cred ca ma implic. Politic. Dar depinde foarte mult de voi! Pentru ca sunt cativa care delireaza: e un partid nou. Nou-nout!” a scris el pe Facebook. Dupa mesajul de pe reteaua sociala, Calinescu a intrat live pe Facebook si pe Tik Tok si a anuntat ca pe 8-9 martie va spune exact numele partidului din care o sa faca parte. De asemenea, actorul a mai spus ca nu va fi unul dintre partidele deja cunoscute.

„Terminam cu toate speculatiile, PSD, PNL, USR, UDMR si ce mai este … AUR si SOS, le terminam acum pe loc. Deci nu ma inscriu in niciunul dintre aceste partide, ca sa fie foarte clar. Nu o sa fie foarte clar, pentru ca o sa se gaseasca unii care o sa zica o sa vedeti dumneavoastra si asa mai departe.”

„In jur de 8-9 martie o sa anunt cum se cheama partidul. Este un partid absolut „neumblat”.

Mai stau doua-trei saptamani si anunt pe 8 sau 9 martie, cand vor fi practic trei luni pana la declansarea alegerilor europarlamentare, nu pentru a ma juca cu nervii sau cu rabdarea dumneavoastra, mai ales cei civilizati, pentru ca meritati o comunicare corecta, ci pentru a subtia cat mai mult plaja de atacuri. Acest partid s-a chinuit in legislatura din 2020 sa intre si stiti foarte bine ca oricine poate sa faca o contestatie si sa tina cu lunile sau cu anii inregistrarea unui partid.

Acest partid este inregistrat. Nu are legatura cu nici macar o secunda sau o liniuta cu ceea ce stiti despre partide. Dansii au pornit de la inceput fara veniti-plecati, traseisti si asa mai departe (…)”, a spus Calinescu in live-ul pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: