Florin Citu anunta ca NU este de acord cu somajul tehnic in randul bugetarilor: „Astazi este nevoie de fiecare om”

news

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat, luni seara, la Digi24, ca nu are in lucru un proiect privind o schema de acordare a somajului tehnic pentru personalul platit din banii publici. 

„Nu exista asa ceva in discutie in Ministerul Finantelor Publice si nu este ceva ce eu as sustine in acest moment. Astazi este nevoie de fiecare om in administratia publica. (…) Eu stiu discutiile din spatiul public. Dar mereu am sustinut o reforma a aparatului administrativ”, a spus ministrul.

Ministrul Finantelor a mai transmis ca aparatul administrativ este in prima linie a luptei impotriva crizei actuale, iar membrii aparatului administrativ nu trebuie sa isi faca probleme cu privire la plata salariilor.

„In fiecare zi avem o provocare si provocarea cea mai mare pentru Ministerul Finantelor Publice nu o reprezinta sa crestem cheltuieli, pentru ca a creste cheltuieli este usor si o pot face toti. Sa finantezi aceste cheltuieli este dificil, dar nu vor exista probleme la plata la timp a pensiilor, a salariilor, a somajului tehnic si a altor facturi ale MFP. (…) Este important ca doctorii sa stie, politistii sa stie, toti cei care sunt astazi in aparatul administrativ sa stie ca salariul le vine la timp, oamenii care sunt astazi in prima linie sa nu aiba aceasta grija, sa stie ca nu au aceasta problema. In prima linie este tot aparatul administrativ. Astazi lupta cu criza se duce cu aparatul administrativ, care bineinteles ca nu este cel mai eficient, dar lucram cu aparatul administrativ, tot aparatul administrativ este in prima linie in aceasta lupta cu criza”, a mentionat Florin Citu.

Premierul Ludovic Orban a anuntat in sedinta de guvern de joi ca este gata o prima varianta realizata de Ministerul Muncii pentru reducerea activitatii in sectorul bugetar.

Bugetarii din institutiile administratiei centrale si locale ar urma sa se imparta si sa lucreze jumatate din luna pentru 75% din salariul de baza. Proiectul nu a fost adoptat in sedinta de Guvern, urmand sa mai fie discutat de membrii Cabinetului.

Prevederile somajului tehnic nu se vor aplica insa personalului medical, politistilor, jandarmilor, profesorilor si personalului din ministerul muncii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: