Florin Citu, chemat in Senat de PSD sa dea explicatii despre starea economiei

politica

Comisiile economica si de buget din Senat il invita la audieri, miercuri, pe ministrul Finantelor, Florin Citu, pentru a explica diferenta intre „perspectiva negativa” a economiei romanesti oferita de unele institutii si „perspectiva pozitiva” a ministrului, anunta senatorul PSD Daniel Zamfir.

„Comisia Europeana ne spune ca deficitul va fi dublu decat ne spune Citu, BNR avertizeaza in legatura cu imprumuturile excesive si iminenta prabusire a economiei, Agentia de rating S&P ne spune ca ne ducem ii jos, in timp ce ministrul nostru de Finante ne asigura ca ne vom reveni cel mai repede din Europa dupa corona-criza! Ministrul Citu va fi invitat miercuri, in fata Comisiilor economica si buget-finante ale Senatului pentru a da multe multe explicatii!”, a scris parlamentarul PSD sambata, pe Facebook.

Daniel Zamfir, care este presedintele Comisiei economice din Senat, a explicat ca senatorii il cheama pe ministrul Finantelor pentru a explica situatia reala in care se afla Romania.

„Pe Citu l-am auzit ca totul este minunat. Oare ceilalti bat campii? Il chemam pentru a explica situatia reala in care se afla Romania (…). Il chemam sa aflam de ce sunt diferente intre declaratiile lui si avertizarile celor mai implicate institutii – Comisia Europeana, Banca Nationala si Standard & Poor’s. Toate ne dau perspective negative si Citu da perspectiva pozitiva. O fi cum zice Citu, dar hai sa o vedem si noi”, a declarat senatorul social-democrat.

Potrivit lui Zamfir, „Citu a plecat de la o crestere economica de 5,2% , a doua cea mai mare din UE, si in numai sapte luni ne-a dus in prapastie”.

„A imprumutat 80 de miliarde si a bagat in economie doar 3 miliarde! Unde-s banii, dle ministru? Ce interes aveti sa amanetati Romania? Cui ati promis CEC-ul? Cui ati promis Hidroelectrica?”, a mai scris Daniel Zamfir pe Facebook.

Standard & Poor’s (S&P) a confirmat vineri ratingul Romaniei la „BBB-/A-3” pentru datoria pe termen lung si scurt in valuta si in moneda locala si a mentinut perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Comentarii: