Florin Citu explica de ce si-a depus mandatul de premier. Spre furia PSD, anunta cine va fi noul premier

politica

Florin Citu a anunta, la scurt timp dupa ce si-a depus mandat de premier desemnat, ca Ludovic Orban, in calitate de presedinte al PNL, trebuie sa conduca guvernul.

„Un mesaj important pentru romani. Astazi am luat decizia sa-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemant Presedintelui Romaniei.

Gestul meu trebuie interpretat in contextul prin care trece astazi Romania. Sunt un om de partid si inteleg sa fiu alaturi de partid si de Presedintele lui in momentele dificile.

Cred cu tarie ca pentru avea succes, in alegerile care vin, Presedintele partidului trebuie sa fie si Prim-Ministru.

Decizia Presedintelui Klaus Iohannis de a ma desemna pentru functia de Prim-Ministru a fost o onoare. Insa ea a fost luata in contextul in care alegerile anticipate erau o solutie agreata de majoritatea partidelor. Aceasta varianta nu mai exista astazi.

Cu responsabilitate, transparenta si profesionalism am luat aceasta decizie. Este o decizie la care am reflectat mult in ultimul timp urmarind evolutia situatiei prin care trece Romania astazi.

Raman la finante. Avem multa treaba de facut pentru perioada dificila care urmeaza. Multumesc pentru incredere si sustinere”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Administratia Prezidentiala a anuntat, joi, ca Florin Citu si-a depus mandatul de prim-ministru. Cabinetul Citu urma sa fie votat in Parlament de la ora 16.00.

„Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri”, anunta Administratia Prezidentiala.

Cabinetul Citu trebuia sa se prezinte in fata Parlamentului, la ora 16.00, pentru votul de investitura.

Mai mult despre:

Comentarii: