Florin Citu i-a lasat pe pesedisti in aer. Ordonanta de urgenta prevede „dobanda zero” la suspendarea platii ratelor

news

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat luni seara ca noua ordonanta privind amanarea platii ratelor la creditele bancare prevede o dobanda zero pentru creditele ipotecare si plata creantei in 60 de rate lunare egale, dupa incheierea perioadei de amanare.

„Am vrut sa eliminam orice urma de indoiala. In ceea ce priveste creditele ipotecare pentru persoanele fizice stiti foarte bine ca acolo statul garanteaza 100%. Dobanda este zero la aceasta creanta, iar plata creditului se va relua imediat dupa incetarea suspendarii de plata.

Plata de catre debitor a acestei creante se va face esalonat in 60 de rate lunare egale, incepand cu luna imediat incheierii perioadei de amanare.

Cererile se pot depune cel mai tarziu la 45 de zile de la emiterea prezentei OUG. O alta modificare: cei care isi platesc restantele pana la data depunerii cererii pot beneficia si ei de aceasta facilitate de amanare a ratelor”, a spus Citu.

Ordonanta a fost „trimisa spre publicare”, a afirmat el, adaugand ca suspendarea platii ratelor poate fi facut pentru o perioada de pana la 9 luni iar cererile se pot depune in „cel tarziu 45 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta”.

PSD anuntase ca depune un proiect de lege privind supendarea platii ratelor care elimina „dobanda la dobanda”.

Comentarii: