Florin Citu l-a facut knockout pe Budai in Parlament: „Niciodata nu voi lua lectii de economie de la un sofer. Ne despart kilometri intregi de carti citite”

politica

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a avut o replica taioasa la adresa fostului ministru al Muncii, Marius Budai, in timpul dezbaterilor la motiunea simpla prin care PSD cere demiterea lui Citu.

„Domnule Budai, sincer fara niciun fel de patima. Niciodata nu voi lua lectii de economie de la cineva care pana de curand a fost sofer la o agentie de asistenta sociala. Ne despart kilometri intregi de carti citite”, a spus Citu la finalul dezbaterilor.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, si fostul ministru al Muncii, Marius Budai, l-au criticat luni pe ministrul Finantelor, Florin Citu, la dezbaterea motiunii simple impotriva acestuia din urma cu privire la imprumuturile contractate in ultima perioada si la impactul asupra cetatenilor pana la finalul anului.

„Cum e posibil ca unul care a fost dat afara de la o banca pentru atac speculativ pe moneda nationala sa fie cel mai capabil liberal sa gestioneze resursele tarii? Cum e posibil ca, in plina pandemie de coronavirus, Romania sa aiba un ministru al Finantelor care afirma cu seninatate ca sanatatea nu este o prioritate? Cum sa taiati 23% din bugetul Ministerului Sanatatii in plina criza sanitara mondiala? Cum sa imprumutati 55 de miliarde, sa va tot plangeti ca nu aveti bani, cum sa ajungeti in situatia ingrata sa va refuze pana si bancile ale caror interese le protejati din ziua intai de mandat? Ma asteptam sa fiti profesionist, sa veniti aici, nu sa faceti un raport de prim-ministru, pentru ca ati fugit cand ati avut ocazia sa serviti aceasta tara si sa veniti sa le spuneti romanilor cu cate mii de euro ii veti indatora pana la finalul anului. Nu ati facut-o. Va spun eu: fiecare roman trebuie sa plateasca deja 1.100 de euro pentru incompetenta dumneavoastra ca sa definanteze deficitul urias, cat planeta Marte”, a spus Simonis in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea motiunii impotriva lui Florin Citu.

El a sustinut ca ministrul Finantelor „a pus pe butuci toata economia” si nu are niciun plan concret de revenire, „doar bani catre clientela politica”.

„Domnule ministru, ma asteptam sa le spuneti romanilor cat va fi scaderea economica, aud ca sunteti destul de optimist, insa aveti un necaz mare cu martienii de la FMI, Comisia Europeana si Consiliul Fiscal. Toti au spus ca sunteti un habarnist si ca prabusirea economica va fi groaznica. Nu ati fost in stare sa alocati nici macar banii la timp pentru a se plati somajul tehnic, iar amaratul ala de site IMM Invest, dupa o nastere grea, este un esec total, cu exceptia lui Robert Sighiartau, care a putut sa ia banii de acolo. Apropo, bani de pensii si salarii mai aveti? Cu cat vor creste pensiile pana la urma, pentru ca in pofida a ceea ce spune Comisia Europeana, ne-ati tot spus ca aveti crestere economica. Sau aveti de gand sa le taiati si pe astea?”, a mai spus Simonis.

Social-democratul a mai sustinut ca Florin Citu face parte „dintr-un Guvern trist”, iar el este „cel mai trist membru al acestui Cabinet”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: