politica

Florin Citu, primul atac dur la adresa lui Drula. El are de gand sa taie fonduri de la Ministerul Transporturilor: „Drula trebuie sa vina sa prezinte public executia bugetara”

Premierul Florin Citu le-a cerut, joi, ministrilor sa prezinte executia bugetara si a subliniat ca acolo unde banii nu s-au cheltuit pana acum trebuie prezentate explicatii „foarte bune”, deoarece nu se poate ca resurse alocate sa fie tinute „degeaba”. Potrivit prim-ministrului, la Ministerul Transporturilor se iau bani, nu se dau.

„Am vazut discutii in spatiul public despre rectificarea bugetara si as vrea sa fac cateva clarificari. Asa cum am spus si cum este in legea bugetului aprobat, la ministerele care nu au executie buna pot sa fie ajustate sumele initiale din buget pana la aceasta suma pe care nu au putut sa o cheltuiasca. Ieri, am prezentat public ca, la acest moment, dupa sase luni de zile, sunt aproape 20 de miliarde credite bugetare care nu au fost cheltuite, multe dintre ele sunt la investitii, unele sunt la fonduri europene.

De aceea am spus ca nu sunt multumit de executia bugetara si acest lucru se vede la aproape toate ministerele. In acelasi timp, nu pot sa iau in serios propuneri care vin de la ministere de suplimentare sau de realocare a resurselor suplimentare de 40 de miliarde de lei, cand sunt 20 de miliarde de lei necheltuiti. De aici incepem cu rectificarea bugetara, de aici incep discutiile pe rectificarea bugetara”, a explicat Citu, la Palatul Victoria, dupa sedinta de Guvern.

El a sustinut ca sunt tot felul de zvonuri aruncate in spatiul public.

„Trebuie sa tinem cont ca deficitul trebuie sa ramana la 7,16% din PIB sau mai mic si prin aceasta rectificare bugetara, pentru ca am avut un PIB mai mare, reusim sa crestem suma din deficit sa mergem spre 82 de miliarde, dar asta nu inseamna ca putem sa mergem mult mai mult. La aceasta rectificare bugetara vor fi alocate resurse spre mai multe ministere si am vazut ca, fara sa fiu de acord, au iesit in spatiul public aceste informatii pe care le-am transmis doar presedintilor de partid, dar au iesit cateva dintre ele in spatiul public.

Le voi prezenta si in spatiul public in perioada urmatoare, dar vreau sa fie foarte clar – nu ne batem joc de banii romanilor. Cine nu a cheltuit banii pana acum, trebuie sa vina cu explicatii foarte bune, pentru ca nu putem sa punem bani, sa alocam resurse in buget si sa le tinem acolo degeaba.

Sunt ministere, si voi prezenta acest lucru in raportul semestrial, unde avem proiecte cu executie zero, la ministere la care, am auzit tot pe surse, ministrii care spun ca au o executie foarte buna. Nu poti sa spui ca ai executie buna cand ai bani alocati si ai proiecte cu executie zero dupa sase luni de zile”, a sustinut Florin Citu.

In acest context, Citu s-a referit la Ministerul Transporturilor, care este condus de Catalin Drula: ”La Ministerul Transporturilor se iau bani, nu se dau”.

Intrebat de un jurnalist, Citu a spus ca ”teoretic” se vor taia fonduri de la Transporturi: „Dl. Drula trebuie sa vina sa prezinte public executia bugetara”.

Florin Citu a mai acuzat ca nu a fost prezentat deocamdata un plan de restructurare pentru CFR Calatori.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

9 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

11 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

9 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

8 ore ago