Florin Citu pune punctul pe i: „Jumatate din PSD trebuia sa fie la puscarie, au speriat oamenii si au indus panica”

politica

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, acuza ”o campanie orchestrata, platita”, derulata de catre PSD pentru a-i speria si panica pe romani. ”A fost o strategie a celor de la PSD de a speria oamenii, de a-i panica si eu cred ca, daca nu ar fi fost ascunsi in spatele declaratiilor politice, jumatate din PSD era astazi in puscarie”, afirma Florin Citu.

”Economia globala astazi trece printr-o criza nemaiintalnita. (…) A fost o provocare mare pentru acest guvern si cand am spus criza vorbesc de contextul economic global pentru ca ne uitam la noi, dar lucrurile sunt dificile pentru toate economiile. La noi avem estimat un deficit de 6,7% din PIB in acest moment si lucrurile arata ok”, a declarat Florin Citu, luni seara, la Digi 24.

El a explicat ca ”scenariile apocaliptice” pe care le-au avansat ”trompetele” din PSD nu s-au adeverit.

Citu a precizat ca al doilea trimestru al acestui an este ”afectat negativ”, iar pe final de an contractia economiei va fi in jur de minus 2% din PIB si nu de minus 9%, ”asa cum spuneau tot felul de profeti”.

”Vom avea revenirea economiei din trimestrul trei, asa cum am spus de la inceput. (…) Nimic din ce au aruncat in piata cei de la PSD, acele scenarii apocaliptice nu s-a intamplat. A fost o strategie a celor de PSD de a speria oamenii, de a-i panica si eu cred ca, daca nu ar fi fost ascunsi in spatele declaratiilor politice, jumatate din PSD era astazi in puscarie. Fiindca nu poti sa te folosesti si sa panichezi o intreaga Romanie doar pentru a castiga tu politic, sa arunci acele scenarii care nu aveau niciun fundament. Nu era nimic fundamentat si totusi au facut-o. Au afectat si economia, au afectat si investitorii, dar i-au afectat si pe romani”, a adaugat ministrul de Finante.

El a acuzat ”o campanie orchestrata, platita” de PSD, aratand ca sunt reclame pe online, emisiuni la ”televiziuni prietene”.

„PSD a platit reclama in presa ca sa transmita mesaje menite sa creeze panica. Au afectat economia. PSD a lasat restante 3 miliarde la concedii medicale. IMM Invest este cel mai de succes program din ultimii 30 de ani de zile. Peste 8 mii de firme au contactat imprumuturi Prin Startup Nation am garantat 7,2 miliarde de lei credite pentru companii, cu dobanda zero. In doi ani sub PSD s-au garantat doar 2 miliarde de lei. Acum este momentul sa devenim o economie competenta si veti vedea masurile luate in acel plan pe care-l prezentam miercuri”, a spus ministrul Finantelor.

Citu a completat ca Guvernul din care face parte a investit in infrastructura cea mai mare suma din ultimii 10 ani, peste 13 miliarde de lei. „Ministerul Transporturilor va avea o suma record alocata la investitii dupa rectificare. Investitiile in Infrastructura va fi prioritatea numarului 1 Trebuie sa incepi autostrazile anul acesta. Autostrada Sibiu-Brasov trebuie inceputa in acest an”, a completat ministrul.

”Repet, daca nu s-ar ascunde in spatele declaratiilor politice, jumatate din PSD trebuia sa fie astazi in puscarie”, a spus el.

Florin Citu a precizat ca masurile luate de guvern in plan economic ”au dat incredere companiilor sa mearga mai departe”.

El a sustinut ca ”relativ la cee ce spuneau” cei din PSD, dar si unele institutii straine, ca se va intampla cu economia, ”este un succes astazi”.

Ministrul Finantelor Publice a mentionat totodata ca jumatate din deficitul inregistrat la buget o reprezinta cheltuielile pentru gestionarea crizei sanitare generate de virusul SARS-COV-2.

Mai mult despre:

Comentarii: