politica

Florin Citu stie ceva: „Ciolacu, daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Premierul PSD a dat vina pe fosta guvernare pentru datoria publica uriasa a Romaniei

Premierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD, a sustinut, miercuri, intr-o conferinta de presa la Buzau, ca vinovat de datoria publica uriasa pe care o are Romania acum ar fi Guvernul Citu. Fostul premier PNL i-a raspuns cu duritate, afirman ca „daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf”. Citu nu a mentionat cine ar putea sa fie „seful” premierului PSD.

Raspunzand unei intrebari privind nivelul datoriei publice din acest an, prim-ministrul a afirmat ca guvernarea PSD de pana in 2019 a lasat datoria publica la 36%, iar guvernul condus de liberalul Florin Citu a imprumutat circa 200 de miliarde lei, ratele pentru acest credit fiind mai mici la inceput.

„Pai va spun eu, de la guvernarea domnului Citu, fiindca pana a guvernat PSD-ul, acea ‘ciuma rosie’, a lasat datoria publica la 36%. A venit domnul Citu, care a dus datoria publica, a facut imprumuturi de 200 de miliarde de lei, repet, 200 de miliarde de lei. Normal, si eu am credit la banca, si dumneavoastra, primele rate ti le pui mici cand trebuie sa dai bani, corect? Adica, daca-ti cumperi o locuinta, te gandesti ca nu ti-e suficienta locuinta pe care o cumperi, trebuie sa o si mobilezi, trebuie sa-i pui si yala si atunci iti spui ‘ratele mai mari dupa trei – patru ani’, asa a facut si domnul Citu. A facut 200 de miliarde datorii, a venit domnul Orban, pe urma a venit, cu toate ca n-au castigat alegerile si niciunde in lume nu se intampla ca partidul care a castigat alegerile sa nu fie desemnat sa aiba propunerea de prim-ministru, s-a facut o coalitie de dreapta care a functionat cred ca vreo opt luni de zile, pana cand cunoastem toti situatia la care s-a ajuns”, a spus Marcel Ciolacu.

El a subliniat ca sumele alocate anul acesta investitiilor sunt cele mai mari din istoria Romaniei si ca Guvernul are „un plan integrat” in acest sens.

„In decursul acestui an, (…) datoria publica va ajunge la 48-49%. A fost un varf de plati si este normal. Ce e cel mai important este ca in primele trei luni noi avem cel mai mare ca si procent din PIB pentru investitii din istoria Romaniei, avem 7,2%, aproximativ 100 de miliarde, cam jumatate din cat a imprumutat Citu. Pana la primele trei luni avem investitii deja decontate, facute platile de catre statul roman, unele pe fonduri europene, unele din bugetul de stat, de 30 de miliarde. Niciodata in istoria in Romaniei, daca o tinem in ritmul acesta (…) parerea mea ca vom inchide anul cu 9%.

Adevarat, intai exista un delay, intai cheltui banii si pe urma incepi sa-i colectezi, ti se intorc inapoi prin taxe si impozit. Noi, in acest moment, pe acest trimestru, am riscat acest lucru si eu n-o sa stopez nicio investitie in Romania si vedeti oriunde va uitati, in orice comuna, in orice municipiu, veti vedea investitii si mai ales pe infrastructura mare si s-a creat un delay, fiindca intai cheltui foarte mult, pe urma imi vin, mi se intorc banii din taxe si impozit.

Am facut un pic de ordine, sper ca domnul ministru (al Finantelor n.red.) sa-mi vina si cu reorganizarea ANAF-ului, cu alte cuvinte, cu toate ca am lungit raspunsul, chiar avem un plan si chiar toti, indiferent de culoarea politica, toti colegii din Guvernul Romaniei ne intelegem si am inteles ca trebuie sa avem un plan integrat”, a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Reactia lui Florin Citu

„Ciolacu, ramai un MITOMAN frustrat!Ai curaj sa dezbatem public despre situatia economica in guvernarea liberala vs. guvernarea socialista? Nu ai. Daca nu te tine sefu’ de mana, esti praf.

Tovarase Ciolacu, guvernul pe care, dintr-o eroare istorica, il conduci, spune ca guvernarea socialista a imprumutat cei mai multi bani DIN ISTORIA ROMANIEI.

Toate institutiile statului spun ca ai crescut inflatia sa ascunzi cresterea istorica a datoriei publice. Degeaba. In guvernarea socialista Romania este singura tara unde datoria publica creste. Desi ai crescut preturile ca sa ai cea mai mare inflatie din UE si cele mai mari dobanzi.

Si mai spun ceva TOATE institutiile statului roman. Guvernarea de dreapta este cea mai responsabila cu banul public! Asta sigur doare. Dar trece. In curand ajungi si tu si socialistii din jurul tau la lada de gunoi a istoriei.

In 2023, guvernare socialista, imprumuturile statului roman au ajuns la CEA MAI MARE valoare din istorie: 205 miliarde lei.

Guvernarea liberala din 2021 este SINGURA guvernare care a SCAZUT imprumuturile statului roman.

2020= an de pandemie statul imprumuta 149 miliarde lei

2021= an de pandemie si totusi guvernarea liberala SCADE suma imprumutata cu 18 de miliarde lei la 131 miliarde lei

2022 = incepe guvernarea socialista si imprumuturile cresc cu 19 miliarde lei

2023 = guvernarea socialista continua si imprumuturile cresc cu 55 de miliarde lei (!!!)

Doar o guvernare de dreapta poate stopa indatorarea statului roman. Am aratat asta in 2021, o putem face din nou.

#Niciodatacupsd #RomaniiTrebuieSaStie #romaniadedreapta

P.S. Au trecut deja 2 ani si jumatate si pana acum conducerea actuala si restransa a PNL nu a avut nicio pozitie oficiala referitor la atacurile mizerabile si mincinoase ale lui Ciolacu la guvernarea liberala din 2020-2021. Guvernare care a taiat taxele introduse de PSD, a aprobat PNRR, a aprobat Anghel Saligny etc. E ok. Romanii stiu cine ce a facut si in curand ne vor spune ei ce cred despre guvernarea liberala vs guvernarea socialista. Check, please!”.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

6 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

5 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

7 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

7 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

8 ore ago