Florin Roman i-a spulberat pe PSD-isti in Parlament: „Vorbiti de puscarie, dar Nastase si Dragnea ai cui presedinti au fost? Domnule Ciolacu, nu sapati groapa altuia”

politica

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a avut miercuri in Parlament un discurs foarte dur la dresa PSD, dupa ce liderii acestui partid l-au acuzat pe premierul Orban de „hotie” si ca ar fi creat un „haos imens”.

„Dupa razboi, multi viteji se arata. Ascultandu-i pe urmasii lui Liviu Dragnea am incercat sa vad daca-i intereseaza soarta romanilor, am constatat ca e ultimul lucru care-i intereseaza. Au organizat astazi aceasta intalnire din motive pur politice, se apropie al 14-lea congres al PCR, al PSD cum i se spune acum. Trebuiau prezentate realizari marete si atacuri cu manie proletara.

Ciolacu ne ameninta de 4 luni cu aceastaa motiune, probabil ca se va razgandi si luni, sunt convins ca nu va avea 233 de semnaturi. Este retorica luptei interne din interiorul PSD, exclude orice inters fata de oameni.

Ati dezertat cand lupta se ducea in prima linie a frontului, ati sta acasa, ati fost lasi cand romanii au avut nevoie de dvs. Ati vazut ca 74% dintre romani au spus ca guvernul si-a facut datoria si ati luat foc, v-a durut sufletul cand ati vazut ca nu ati putut tranforma Romania in Italia si Spania. Apoi ati facut ce stiati mai bine, ati venit in Parlament unde aveti majoritatea si ati incercat sa suprapuneti peste criza pandemica si una economica. Acum, cireasa pe tort, vreti sa provocati si o criza politica.

Romanii s-au saturat de minciunile voastre, de rautatea voastra. Voi vorbiti de tunuri, stimati colegi? Daca ati fi citit raportul Curtii de Cionturi cap-coada, acesta infirma toate prostiile si minciunile pe care le-ati spus. Raportul Curtii de Conturi semnaleaza niste tunuri, cea mai mare sanctiune este data unei asocieri a doua CJ conduse de lideri ai PSD. Oameni care au avut hotia in sange nu si-o pot scoate in veci.

Cand vorbiti de hotie, intrebati-i pe romani, pun egal intre PSD si hotie. Vorbiti de puscarie, dar Nastase si Dragnea ai cui presedinti au fost? Domnule Ciolacu, nu sapati groapa altuia ca s-ar putea sa picati in ea!

Ati incercat sa il umiliti pe Nelu Tataru! Cati dintre dvs. ati ajuns in spitalele Covid?”, a spus Florin Roman.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat aneterior ca, dupa noua luni de guvernare liberala este ”un haos imens, o economie pusa la pamant si cu somaj galopant”. Ciolacu a anuntat ca, in 17 august, va fi depusa motiunea de cenzura.

”Domnule Orban, inca prim-ministru al Romaniei, doamnelor si domnilor, un haos imens, o economie pusa la pamant si cu somaj galopant. Asta e Romania dupa 9 luni de guvernare liberala. O tara in deriva condusa de un Guvern cu zero credibilitatea, un Guvern in care ministrii se contrazic unii cu ceilalti. Ati scapat total situatia de sub control, ati esuat in gesitonarea pandemiei, in relansarea economiei. Acestea sunt rezultatele guvernarii PNL”, a afirmat, miercuri, Marcel Ciolacu, la dezbaterea din Parlament privitoare la deschiderea scolilor si organizarea alegerilor.

”V-au interesat doar alegerile, furturile si cat mai multe functii pentru rude si clientela din partid, dar pentru romani nimic. Dle Orban de cand v-ati instalat la putere si pana astazi nu v-a pasat nicio secunda de traiul romanilor de zi cu zi. Ati avut o obsesie – alegerile anticipate, pentru asta ati sacrificat tot. In timp ce romanii erau inchisi in case, ati devalizat bugetul de stat. Sute de milioane euro au ajuns in buzunarele clientelei de partid”, a mai afirmat presedintele Camerei Deputatilor.

Potrivit acestuia, ”intregul mecanism infractional a fost dezvaluit in raportul Curtii de Conturi publicat ieri”.

”Stiu, sunteti nervos ca Parlamentul si-a permis sa ceara acest control. Va deranjeaza ca s-a dezvaluit cum a fost devalizat bugetul public sub umbrela starii de urgenta”, a mai afirmat Ciolacu.

Acesta i-a transmis premierului Ludovic Orban: ”Ati sabotat sanatatea romanilor, ati amenatat educatia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune motiunea de cenzura, consideram ca e timpul sa plecati acasa sau la puscarie, in functie de faptele fiecaruia”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: