Florin Roman revine la varful statului. PNL a decis sa il avanseze in functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor

politica

Deputatii liberali au decis, luni seara, sa il sustina pe Florin Roman pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Anuntul a fost facut de grupul parlamentar PNL din Camera Deputatilor, luni seara, pe Facebook.

”Florin Roman va deveni vicepresedinte al Camerei Deputatilor in urma deciziei majoritatii deputatilor PNL”, este mesajul grupului deputatilor liberali, fara alte detalii.

Conform unor surse politice citate de news.ro, au fost 63 de voturi, iar 41 dintre acestea au fost in favoarea lui Roman, in timp de 20 de deputati au votat in favoarea lui Robert Sighiartau. Doua voturi au fost nule.

In 2021, Florin Roman a detinut, pentru scurt timp, portofoliul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii. In 15 decembrie 2021 el a demisionat in urma acuzatiilor de plagiat.

”Am inaintat azi demisia din functia de ministru, multumind premierului si echipei guvernamentale. Cand albul devine negru, cand orice vorba iti este rastalmacita, cand iti asumi erori materiale, dar se ajunge la linsaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema si atacul, dl Dacian Ciolos ne vedem in instanta. Mi-a lipit eticheta de plagiator fara ca o instanta sau comisie sa dea un verdict. In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ati invins! Nu ati reusit sa ma acuzati de fapte penale, dar ati dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din functia de ministru cu fruntea sus! Asa sa imi ajute Dumnezeu!”, a scris Florin Roman, la acel moment, pe Facebook.

Roman a fost acuzat ca si-a trecut in CV o carte pe care nu a semnat-o. El a sustinut ca era vorba, de fapt, despre un articol aparut intr-o publicatie stiintifica pe care nu o mai gaseste.

”In urma unor articole aparute in presa, doresc sa fac urmatoarele precizari: Se creeaza o confuzie intre publicarea unei carti si o lucrare de cercetare stiintifica, care poate fi publicata in literatura de specialitate. De asemenea, se creeaza o confuzie intre o lucrare de cercetare, din 2006, si o carte publicata in 2009, cu teme asemanatoare. Lucrarea mentionata in CV-ul meu este rezultatul unor intalniri si discutii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferentiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru. Admit faptul ca nu am regasit dupa 15 ani revista unde a fost publicata lucrarea respectiva, motiv pentru care am adresat rugamintea domnului profesor Paraschiv sa ma ajute in a cauta, in arhiva personala a domniei sale, lucrarea invocata”, a scris Florin Roman pe Facebook la inceputul lui decembrie 2021.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: