Categories: actualitate

Florin Roman si Sosoaca sustin ca CCR va respinge taierea pensiilor speciale ale parlamentarilor: „Eu am mai vazut filmul asta”

Actualul proiect privind pensiile speciale va avea mari probleme de constitutionalitate, a declarat miercuri deputatul liberal Florin Roman, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. O parere similara a avut si senatoarea Diana Sosoaca.

„Eu am mai vazut filmul asta si alti colegi in legislatura trecuta de doua ori pe doua proiecte ale PNL, unul care abroga in totalitate toate pensiile speciale si altul, urmare a intelegerii liderilor de grup de la acea vreme, pe o impozitare, ambele votate cu mana sus de tot Parlamentul Romaniei, care niciodata nu au produs efecte. (…) Astazi au fost trei proiecte – unul singur a fost original – cel al PNL, care prevedea abrogarea capitolului 11, articolele 49 si 50, si care intr-adevar rezolva problema pe viitor, dar lasa nerezolvata problema celor in plata. Actualul proiect – si aici vorbesc pentru romanii de acasa, nu va bucurati inca – care a fost amendat si care prevede inclusiv oprirea celor aflati in plata – din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constitutionalitate”, a sustinut Florin Roman.

El a adaugat ca, daca ar fi existat vointa politica, ar fi fost o lege buna, constitutionala.

„Vreau sa fiu sincer cu dumneavoastra, dragi romani, cu cei de acasa, pentru ca adevarul va invinge intotdeauna. Daca ne-am fi dorit cu totii sa nu facem decat a ne lovi unul pe altul si am fi colaborat intr-adevar sa scoatem o lege buna, eu sunt convins ca astazi aveam o lege constitutionala. Inchei prin a spune fara sa se supere colegii: a fost unul original (un proiect – n.r.), al PNL, si doua copii, una de la PSD, plagiatorii, stim cum e, in schimb de la oamenii noi cu naravuri vechi eu nu ma asteptam”, a mai afirmat Roman.

Si Diana Sosoaca a spus ca legea nu va trece de Curtea Constitutionala.

„V-am spus: toti trebuie sa va cumparati Constitutia Romaniei. De ce mintiti poporul roman? Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile. Ceea ce votati dumneavoastra acum eventual se va aplica la urmatoarea legislatura. Restul pensiilor raman valabile”, a afirmat Sosoaca, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Stiu foarte sigur deciziile Curtii Constitutionale. Sunt sigura ca vor merge pe drepturi castigate. Daca dumneavoastra chiar doriti sa schimbati aceasta lege, mergeti juridic, mergeti cu juristi foarte buni si faceti-o in asa fel incat sa treaca si de Curtea Constitutionala si sa se aplice din acest moment. Insa n-o sa reusiti. Neretroactivitatea legii civile”, a mai spus Sosoaca.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Incident socant la Bacau: doi profesori s-au batut „parte-n parte” cu doi elevi de a saptea, care stateau pe TikTok in timpul orelor de curs – VIDEO

Miercuri, 27 martie,  la Scoala Gimnaziala Burdusaci din judetul Bacau, doi frati elevi de clasa…

19 minute ago

Donald Trump afirma ca Barack Obama „ii scuipa in fata pe americani”, oferind strategii electorale fostului sau vicepresedinte, Joe Biden

Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama ca „ii scuipa in fata pe americani”, in…

34 de minute ago

Ieseni, vi se pregateste ceva: senatoarea Diana Sosoaca se gandeste sa candideze la primaria orasului Iasi

In timpul sedintei Consiliului Local Iasi, desfasurata ieri, s-a produs un incident in care au…

O oră ago

Compania Lego a cerut politiei californiene sa nu mai adauge capete de piese Lego pentru a acoperi chipurile suspectilor de infractiuni

Un departament de politie din sudul Californiei a fost somat de compania de jucarii Lego…

O oră ago