Foame mare. Propagandistii PSD vor sa oblige firmele sa le finanteze site-urile de stiri: „Nu se poate gratis sa ai stiri de calitate”

news

Val Valcu, proprietar, alaturi de Bogdan Chirieac, al site-ului DC News, platforma de stiri favorabile PSD, sustine ca firmele care opereaza pe internet ar trebui sa finanteze „presa democratica din mediul online”.

Propunerea a fost facuta in cadrul unui interviu pe care Valcu i l-a luat europarlamentarului Norica Nicolai. Cei doi discutau despre masurile de combatere a stirilor false.

„Intr-o societate in care informatia este excesiv de abundenta, oamenii nu mai au timp sa stea si sa analizeze. S-au dezobisnuit sa mai verifice. Cred ca fenomenul de fake news este o parte a razboiului asimetric. Daca doresti sa manipulezi si sa impui o decizie, atunci bombardeaza-i pe ceilalti cu stiri false pentru ca nu vor avea timp sa verifice. La Bruxelles, in contextul securitar actual, toata lumea se teme de Rusia. Cand apare o stire, toata lumea se gandeste ca este Russia Today sau ca este Moscova in spate. (…) Daca in fiecare stat membru UE am creat un CNA care sa verifice onestitatea informatiei… pentru ca este treaba statului sa-si informeze corect cetatenii… sa facem acest lucru si la Bruxelles”, a spus Norica Nicolai.

„Trebuie sa existe reguli. Din acest motiv, ma gandesc ca in urmatoarele luni sa va luam, pe dumneavoastra – jurnalistii – la Bruxelles si sa discutam pentru ca suntem presati sa gasim o solutie. Daca oamenii politici, jurnalistii si difuzorii de presa gasesc o solutie de onestitate de a impune o regula corecta de informare cred ca este un beneficiu”, a adaugat Nicolai.

In acest moment, Valcu a vneit cu ideea ca firmele sa finanteze site-urile de stiri, rpintre car ese afla si al sau, desigur.

„In acest context, jurnalistul Val Valcu a vorbit despre un plan privind finantarea mass-media pentru ca nu se poate gratis sa ai stiri de calitate, iar chestiunea cu oamenii care vor plati pentru a citi stiri este o fantezie. Asadar, daca ai nevoie de presa, de democratie, trebuie finantare. Si cine sunt vectorii mass-media? Firmele de Internet. Ideea este ca 1% din tot ce inseamna venituri din Internet sa mearga spre finantarea presei democratice din mediul online”, scrie DC News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: