Fondatorul Rise Project, noi dezvaluiri: „Am locuit doua luni sub acoperire in Cumbuco (Brazilia) si am strans multe informatii”

politica

Paul Radu, fondatorul retelei Rise Project, a dezvaluit duminica, intr-un interviu pentru Europa Libera, ca a stat doua luni in Cumbuco (Brazilia), locul unde Liviu Dragnea si acolitii sai isi petreceau vacantele pentru a se documenta in legatura cu afacerile fostului stapan al PSD.

„Va spun in premiera ca eu am locuit timp de doua luni in Cumbuco, de unde a plecat Comana spre Costa Rica. In cele doua luni, am locuit sub acoperire intr-un apartament care apartinea grupului RegioTrans si am strans multe informatii”, a spus Paul Radu pentru Europa Libera.

Europa Libera: Fiindca a venit vorba de „epoca Dragnea”, s-a pus intrebarea de ce nu ati continuat dezvaluirile in cazul „Valiza”. Ati fost intimidati sau n-ati mai gasit nimic interesant?

Paul Radu: „Orice ancheta se opreste la un moment dat. In valiza era un set consistent de documente, plus un hard disk. Noi am scos informatiile de interes public, care aratau coruptia din gruparea TelDrum, Dragnea si altii din jurul sau. Am dat mai multe episoade cu informatiile relevante pentru public, dar lumea se asteapta sa publici la nesfarsit. Asa a fost si cu Panama Papers. In momentul in care jurnalistul sapa, realizeaza ca numai anumite informatii sunt de interes public, nu tot ce este acolo. Unele nu le poti folosi, fiindca nu poti sa le dovedesti. Asa a fost si cu „Valiza”, am exploatat toata informatia utila. Eu cred ca a fost un proiect foarte bun”.

Europa Libera: Din anchetele publicate de Rise Poject referitor la afacerile si proprietatile lui Liviu Dragnea un aspect a ramas…in aer. Ati aflat mai mult despre sinuciderea bizara, in toaleta avionului, a lui Costel Comana, patronul RegioTrans, personaj aflat in afaceri cu Dragnea?

Paul Radu: „Am mers pe urmele acestei sinucideri suspecte dintr-un avion in zbor intre Bogota si Costa Rica.Va spun in premiera ca eu am locuit timp de doua luni in Cumbuco, de unde a plecat Comana spre Costa Rica. In cele doua luni, am locuit sub acoperire intr-un apartament care apartinea grupului RegioTrans si am strans multe informatii. Astea erau principalele teme de discutie intre localnici: unul era Dragnea, despre care ei stiau ca a fost prim-mnistru in Romania, si Costel. Toata lumea il stia pe Costel, de la antrenorii de kitesurf, la ultimul localnic, fiindca Comana era prietenos. Deci lumea nu isi putea explica de ce sa se sinucida, mai ales ca, doar cu cateva zile inainte, vorbisera cu el, omul era in verva, era in stare psihica buna. Noi la Rise am investigat moartea lui Comana in Costa Rica, unde autoritatile au emis un certificat de deces. Am verificat si ipoteza ca a fost o moarte aranjata, insa, daca urmaresti documentele, afli ca Costel Comana a murit in acel avion, a fost dus la morga de langa aeroport si acolo s-ar fi facut o autopsie. Asa spun documentele si oricat de ciudat e, ele sustin varianta sinuciderii. Mai departe, noi nu putem sa facem speculatii”.

Citeste si: Caracatita Dragnea-Brazilia. Legaturi de afaceri si un deces dubios la mii de kilometri de Romania

Mai mult despre: ,

Comentarii: