news

Fondurile alocate regiunii de Nord-Est in programul „Casa Verde Fotovoltaice” s-au epuizat in 5 minute

Inscrierile pentru Regiunea Nord-Est, in Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, s-au incheiat in primele cinci minute de la deschiderea sesiunii de finantare, a anuntat, luni, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), intr-un comunicat de presa transmis Agerpres.

„Astazi, 29 mai 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de inscriere a persoanelor fizice in cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord Est – judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Bugetul de 279.480.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral in primele cinci minute prin inscrierea unui numar de 13.974 de persoane fizice”, se arata in comunicat.

Programul sesiunilor de finantare pentru „Casa Verde Fotovoltaice” va continua dupa urmatorul program: 6-8 iunie pentru Regiunea Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Satu Mare si Maramures) – buget de 240.020.000 lei; 9 – 12 iunie in Regiunea Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea) – buget de 212.400.000 lei; 14 – 16 iunie in Regiunea Sud Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman) – buget de 280.900.000 lei; 19 – 21 iunie in Regiunea Sud-Vest (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea) – buget de 174.300.000 lei; 22 – 26 iunie in Regiunea Vest (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis) – buget de 200.480.000 lei.

De asemenea, perioada 27 – 29 iunie este rezervata unitatilor de cult din toate regiunile, iar bugetul alocat este de 17,5 milioane de lei.

Finantarea acordata fiecarui solicitant admis se ridica la valoarea de 20.000 de lei, cu conditia unei contributii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Bugetul total alocat programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” se ridica la valoarea de 1,75 miliarde de lei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

55 de minute ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

39 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

50 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

2 ore ago