Categories: externe

In Fontana di Trevi din Roma s-au aruncat, doar in 2016, peste 1,5 milioane de dolari in monede. Unde au ajuns banii

Aproximativ 1,5 milioane de dolari in monede au fost aruncate anul trecut in Fontana di Trevi, monumentul simbol din Piata Trevi, Roma, potrivit NBC News.

Un simbol al Romei, decor in multe filme, – cea mai cunoscuta scena fiind cea din „La Dolce Vita” a lui Federico Fellini, – la Fontana di Trevi, in fiecare zi, turistii din intreaga lume arunca monede in apa, relateaza News.ro.

Se spune ca daca arunci cu mana dreapta peste umarul stang prima moneda inseamna „ca revii la Roma”, a doua – „ca vei gasi dragostea”, iar a treia – „pentru casatorie”.

In fiecare zi, municipalitatea aduna monedele, impreuna cu alte obiecte pe care turistii le arunca in apa. In 2016, suma a fost de aproape 1,5 milioane de dolari. Banii sunt folositi in scopuri caritabile.

Constructia finalizata in 1762 a fost recent renovata, cu o finantare din partea casei de moda Fendi, care a adaugat si iluminat de tip LED la fatada de marmura.

Pescuitul monedelor este ilegal, iar arestarile sunt dese.

Monumentul impresionant domina Piata Trevi, situata in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capatul unui apeduct construit in anul 19 i.Hr., Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km departare de Roma) si aprovizioneaza fantanile din centrul istoric al Romei cu apa.

Figura centrala a fantanii Trevi este Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta ce are forma unei scoici, tras de doi caluti de mare. La stanga lui Neptun se gaseste o statuie ce reprezinta abundenta, iar cea din dreapta reprezinta sanatatea perfecta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

34 de secunde ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

4 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

4 ore ago

Burduja, primul atac la adresa lui Firea: „Oamenii sa nu se lase pacaliti de doua ori”. Vorbeste si despre „esecul Firea”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un prim atac la adresa…

O oră ago

Miliardarul american Frank McCourt anunta ca formeaza un consortiu pentru a cumpara TikTok. Insa proprietarul nu vrea sa vanda

Antreprenorul si fostul proprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, Frank McCourt, a declarat…

4 ore ago