Fortele aeriene americane au prezentat primele imagini cu B-21 Raider, cel mai nou model de „bombardier nuclear invizibil”

externe

bombardier nuclear invizibil, SUA, B-21 Raider

Fortele aeriene americane au publicat primele fotografii in zbor ale celui mai nou bombardier nuclear invizibil, B-21 Raider, dupa ce oficialii din domeniul apararii au confirmat ca elegantul avion militar a decolat in California.

„Programul de testare in zbor decurge bine”, a declarat Andrew Hunter, secretarul adjunct al Fortelor Aeriene pentru Achizitii, in timpul unei sedinte a Comitetului pentru Servicii Armate al Senatului, la inceputul acestei luni, la Washington D.C. „Face ceea ce programele de testare in zbor sunt menite sa faca, adica ne ajuta sa invatam despre caracteristicile unice ale acestei platforme, dar intr-un mod foarte, foarte eficient”.

Avionul invizibil, aflat la testele de zbor la Baza aeriana Edwards din California, va respecta termenele de desfasurare in primavara anului viitor, au transmis Fortele Aeriene intr-o declaratie citata de USA Today.

Fortele Aeriene si Northrop Grumman, care a fabricat aeronava, au prezentat B-21, un nou bombardier de atac cu raza lunga de actiune, capabil sa transporte arme nucleare, in decembrie 2022. B-21 si-a primit numele de la Raidul Doolittle din 1942 asupra Tokyo si este capabil sa transporte incarcaturi nucleare si conventionale, ceea ce il face mai avansat decat orice aeronava actuala.

Cand B-21 va intra in serviciu, baza Ellsworth Air Force Base din Dakota de Sud va fi baza centrala de operatiuni si centrul de pregatire. Baza Whiteman Air Force Base din Missouri si Dyess Air Force Base din Texas sunt enumerate ca baze de rezerva in comunicat.

B-21 va inlocui actualele modele militare B-1 si B-2, „devenind coloana vertebrala a flotei de bombardiere a Fortelor Aeriene americane”. B-21 este primul nou avion de bombardament american in peste 30 de ani si este unul dintre cele sase avioane aflate in productie, potrivit Fortelor Aeriene. Fortele Aeriene au raportat anterior ca se asteapta sa aiba in cele din urma cel putin 100 de noi bombardiere.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: