externe

Fortele aeriene braziliene au interceptat un avion care a incalcat interdictia de zbor deasupra rezervatiei indigene Yanomami invadata de cautatorii de aur. Pilotul a fugit

Fortele aeriene braziliene au declarat marti ca au tras focuri de avertisment dupa ce un avion a incalcat interdictia de zbor deasupra rezervatiei indigene Yanomami, unde cautatorii ilegali de aur s-au intors in ciuda eforturilor federale de a-i tine departe, potrivit Reuters.

Doua rafale de mitraliera l-au avertizat pe pilotul avionului neinmatriculat – un Cessna 182 monomotor – sa-si schimbe cursul si sa aterizeze, potrivit unui videoclip difuzat de Fortele Aeriene.

La scurt timp dupa ce a aterizat pe o pista de pamant, pilotul a fugit in padurea tropicala, evitand Politia Federala care sosise pentru a confisca avionul, se arata intr-un comunicat al Fortelor Aeriene.

Nu era clar daca avionul a fost implicat in exploatarea ilegala a aurului, care a fost reluata in vasta rezervatie protejata de dimensiunea Portugaliei, in ciuda unei operatiuni guvernamentale de anul trecut pentru a elimina aproximativ 20.000 de mineri ilegali.

Fortele aeriene au fost criticate pentru ca nu a asigurat respectarea interdictiei de zbor ordonata de guvernul presedintelui Luiz Inacio Lula da Silva pe 30 ianuarie anul trecut.

Pe masura ce armata braziliana a redus sprijinul pentru represiunea guvernului, cautatorii de aur s-au intors, adancind o criza umanitara care ii ucide pe membrii tribului Yanomami de gripa, malarie, malnutritie si violenta in padurea tropicala izolata Amazon.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Filmarea – Straniul conflict dintre deputatii Vilceanu si Roman. Vilceanu pare ca l-a muscat de nas pe Roman

Imagini surprinse in timpul bataii dintre deputatii Dan Vilceanu si Florin Roman arata ca Vilceanu…

O oră ago

Satule de turisti, autoritatile japoneze au instalat o bariera din plasa pentru a bloca panorama Muntelui Fuji

Dupa mai multe amanari si tergiversari, o bariera mare de plasa a fost in cele…

2 ore ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

4 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

3 ore ago