news

Fortele aeriene romane au interceptat o aeronava militara de transport rusa in apropierea spatiului aerian al Tarilor Baltice

O aeronava militara de transport rusa a fost interceptata, marti, de fortele aeriene romane care se afla in misiune de politie aeriana in regiunea Tarilor Baltice, potrivit Agerpres.

„Cea mai recenta misiune de interceptare pentru Carpathian Vipers a avut loc in data de 30 mai, cand avioanele F-16 au fost alertate de catre Centrul de operatii aeriene NATO din Uedem, Germania. O aeronava militara de transport, apartinand Federatiei Ruse, a fost detectata in zona de responsabilitate a NATO, in apropierea spatiului aerian al tarilor baltice. Conform procedurilor standard ale Aliantei, dupa interceptare, aeronava a fost escortata in siguranta pana la clarificarea situatiei aeriene”, au transmis reprezentantii Fortelor Aeriene Romane pe Facebook.

Un detasament format din aproximativ 100 de militari si patru aeronave F-16 Fighting Falcon apartinand Fortelor Aeriene Romane, denumit Carpathian Vipers, participa la misiunea de politie aeriana intarita in Tarile Baltice, in perioada aprilie – iulie.

Obiectivul principal al misiunii desfasurate in spatiul aerian al Lituaniei, Letoniei si Estoniei este de a preveni incalcarea spatiului aerian aliat si de a oferi asistenta aeronavelor militare si civile in situatii de urgenta aparute in timpul zborului.

Personalul care este dislocat in Lituania, la baza aeriana din Siauliai, provine majoritar din cadrul Escadrilei 53 Vanatoare „Warhawks” a Bazei 86 Aeriana „Locotenent aviator Gheorghe Mociornita”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

2 ore ago

Parlamentul European considera ca Ungaria „nu-si va putea indeplini in mod fiabil” rolul in fruntea Consiliului UE

Noua rezolutie a Parlamentului European privind starea valorilor UE in Ungaria semnaleaza o serie de…

O oră ago

Furie ruseasca fata de transferul de rachete americane ATACMS catre Ucraina: „Arme extrem de periculoase au fost trimise la Kiev”

Transferul "pe sub mana" de rachete ATACMS americane catre Ucraina nu poate fi justificat, deoarece…

2 ore ago