Fortele de operatiuni speciale ale Ucrainei au distrus 15 barci rusesti in lovituri cu drone in regiunea Herson

externe

barci distruse

Operatorii Centrului 73 Maritim al Fortelor de Operatiuni Speciale (SOF) ale Fortelor Armate ale Ucrainei au distrus 15 ambarcatiuni ale armatei ruse in regiunea Herson folosind drone, a informat SOF pe Telegram, relateaza The New Voice of Ukraine.

Navele au fost descoperite in timpul recunoasterii. UAV-uri au fost trimise la atac, filmarile publicate aratand incendii si barci rusesti inundate.

„Niciuna dintre ele nu vor mai transporta trupe ruse”, a spus SOF intr-un comunicat.

Jurnalistul Iuri Butusov a relatat pe 8 iulie ca puscasii marini ai Brigazii 36 Separate au distrus alte barci rusesti care ajunsesera pe o insula din albia raului Nipro din regiunea Herson, taindu-le calea de scapare.

Seviciile secrete ucrainene nu sunt la prima confruntare cu navele militare rusesti. Cu ajutorul dronelor navale si aeriene ucrainenii au pus pe fuga Flota Rusa din Marea Neagra.

Rusia a folosit orasul Sevastopol din Crimeea ca baza principala la Marea Neagra, dar loviturile consistente cu rachete si drone ucrainene – si pierderi substantiale navale rusesti – au fortat Moscova sa-si mute multe dintre active mai la est, in Marea Neagra, inclusiv la baza sa din Novorossiisk.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: