Fortele Rusiei anunta ca au cucerit Liman, un important nod feroviar situat la nord-est de orasul-simbol Sloviansk

externe

Separatistii prorusi din Donetk au afirmat vineri ca au cucerit localitatea Liman (Liman), in estul Ucrainei, important nod feroviar care deschide calea spre marile orase Sloviansk si Kramatorsk, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Pe contul sau de Telegran, statul-major al apararii teritoriale separatiste din Donetk a anuntat ca a „preluat controlul complet” asupra „Krasnii Liman” (numele vechi al Liman), cu sprijinul unitatilor militare ale regiunii separatiste Lugansk si „sprijinul cu foc” din partea fortelor armate ruse.

Deocamdata, armata rusa nu a facut niciun anunt in acest sens, iar AFP nu a putut verifica aceste revendicari teritoriale din sursa independenta.

Liman este un important nod feroviar situat la nord-est de orasul-simbol Sloviansk, recucerit de la separatistii prorusi in 2014, si de Kramatorsk, capitala partii din regiunea Donetk (est) care se afla sub control ucrainean.

Cucerirea localitatii Liman ar permite ridicarea unui obstacol spre Sloviansk, apoi spre Kramatorsk, marcand totodata un progres in tentativa de a incercui Severodonetk si Lisiciansk, alte doua importante orase ucrainene situate mai la est.

Marti, separatistii au dat asigurari ca jumatate din Liman se afla deja sub controlul lor.

Vineri este a 93-a zi de razboi. Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: