Fortele SUA au blocat pentru a 4-a oara un convoi al Rusiei in Siria, in doar opt zile. Tensiunile se intensifica – Video

externe

Tensiunile dintre fortele militare ale SUA si Rusiei pentru controlul asupra campurilor petrolifere din nord-estul Siriei se intensifica. Trupele americane au blocat duminica un convoi rusesc care incerca sa ajunga in aceste zone, informeaza Daily Sabah.

Este a patra oara in doar opt zile cand are loc un astfel de incident. Duminica, zece autovehicule blindate ale SUA au oprit un convoi militar al Rusiei, in vestul provinciei Al-Hasakah, care incerca sa ajunga pe autostrada M4 pentru a se indrepta spre campurile petrolifere din zona.

Imediat dupa incident, rusii au trimis un elicopter militar, insa americanii au ridicat doua elicoptere de lupta in aer, fortand elicopterul rusesc sa aterizeze. Convoiul rusesc a fost astfel obligat sa se intoarca la baza.

SUA si Rusia isi disputa controlul asupra campului petrolifer Rumeylan.

Trupele americane pazesc campurile petrolifere pentru a-i impiedica pe diferitii actori din Siria sa preia controlul asupra acestora, printre acestia aflandu-se Rusia si gruparile extremiste.

Campurile petrolifere sunt concentrate in provincia Deir el-Zour, estul Siriei, langa granita cu Irakul, si in nord-est, in Al-Hasakah.

Iata cum a decurs o astfel de interventie a fortelor SUA impotriva convoaielor rusesti in urma cu patru zile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: