externe

Fortele ucrainene au doborat inca un avion rusesc Su-25. Este al cincilea avion de lupta distrus in aceasta luna

Trupele ucrainene au distrus un avion de atac rusesc Su-25 in apropiere de Pokrovsk, in regiunea Donetk, la 22 mai, a anuntat Statul Major General al fortelor armate ucrainene, citat de Kyiv Independent.

Acesta este al cincilea avion rusesc Su-25 doborat de Ucraina in aceasta luna.

Avionul Su-25 de conceptie sovietica, poreclit „Frogfoot” de catre NATO, este un avion de atac la sol puternic blindat care asigura sprijin aerian apropiat pentru trupele terestre rusesti. Aviatia ajuta Rusia sa efectueze atacuri intense in mai multe sectiuni ale frontului de est, care acopera o mare parte din regiunea Donetk.

„Potrivit informatiilor disponibile, trupele ucrainene au distrus un avion de atac rusesc Su-25”, a transmis Statul Major General intr-un comunicat.

„Numarul atacurilor in sectorul Pokrovsk a crescut la 25”, a raportat Statul Major General.

„Inamicul incearca sa patrunda in formatiunile noastre de lupta cu grupuri de asalt si echipamente. Situatia ramane tensionata, cu noua angajamente de lupta inca in desfasurare”, se mai arata in comunicatul Statului Major General.

Ucraina a afirmat anterior ca a distrus cate un avion Su-25 pe 4 mai, 11 mai, 13 mai si 18 mai. Statul Major General a declarat la 18 mai ca Rusia a pierdut peste 350 de avioane de la lansarea invaziei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

BEC a respins anularea alegerilor pentru primaria din Costinesti. Candidatul PNL castiga in fata celui PSD, cu un vot diferenta

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de anulare a alegerilor in Circumscriptia Electorala nr.…

O oră ago

Sase pelerini au murit din cauza caldurii, in pelerinajul spre Mecca. Temperaturile se apropie de 50 de grade Celsius in Arabia Saudita

Sase oameni au murit din cauza caldurii in timpul pelerinajului Hajj spre Mecca. Oficialii sauditi…

2 ore ago

Apple si Meta, in fata unor acuzatii antitrust din partea UE. Sunt vizate taxele de abonament si limitarile privind navigarea intre browsere

Apple si Meta Platforms se vor confrunta probabil cu acuzatii pentru ca nu au respectat…

2 ore ago

Luminita Odobescu, la Summitul de Pace pentru Ucraina, din Elvetia: „Trebuie sa judecam Rusia nu dupa vorbele sale, ci dupa actiunile sale”

Ministrul de Externe al Romaniei, Luminita Odobescu, a afirmat, la Summitul Global pentru Pace dedicat…

3 ore ago