Fost ambasador, despre cazul nepoatei lui Ciolacu: „Putreziciunea fetida a coruptiei”

analize

Ciprian Mihali, fost ambasador al Romaniei in ami multe tari din Africa, isi manifesta revolta fata de explicatiile lui Marcel Ciolacu privind angajarea nepoatei sale, fara concurs, la Institutul Cultural Roman.

„Marcel Ciolacu, despre nepoata angajata fara concurs la ICR: ‘Cred ca o zona cum este ICR este tocmai potrivita stilului ei si felului ei de a fi. Este o artista’.

Din care aflam ca nu e important sa fii nepoata cuiva puternic ca sa prinzi un loc bine platit la stat, ci sa iti gasesti locul si sa fii artist.

Acestea sunt calitatile de care ai nevoie sa fii angajat azi oriunde: sa iti gasesti locul tau si sa te insoteasca muzele. Adica suntem toti luati de prosti, suntem cu totii dusi de nas si certati ca nu recunoastem valoarea adevarata, aceea de nota 10, puteti sa verificati. Cel mai grav este ca Marcel Ciolacu, incapabil sa articuleze o fraza corecta in limba romana, crede ca suntem toti de nivelul lui si ca vom ramane muti de uimire in fata sansei nesperate primite de nepoata lui la ICR, unde ca artista ce se afla va putea consilia cum se cuvine directorimea.

Impostura si ipocrizie e prea putin sa numim ce se intampla (si) la ICR. Sa o spunem altfel: e putreziciunea fetida a coruptiei, in care a douazecea sau a cincizecea ruda angajata dupa toate abuzurile de pana acum nici nu mai conteaza. ICR traieste, ca orice alta institutie din Romania sufocata de coruptie, nepotism si incompetenta doar pentru ca ici si colo rezista eroic si tacut niste profesionisti, a caror viata a devenit un cosmar. Ilegalitati, sinecuri, snobism si multe multe contracte dubioase – asa arata astazi cultura oficiala din Romania, reprezentata neaparat folcloric si nationalist de o institutie care si-a pierdut de mult orice reper si orice valoare. In afara de valoarea banului public.

‘O zona cum este ICR’, va dati seama cum suna asta? Atacul in zona, ocuparea zonei, despre asta e vorba, asa se raporteaza cei puternici si influenti la institutiile care trebuie luate sub control. O „zona” care pentru mii, zeci de mii de tineri destepti si talentati din tara asta va ramane o zona interzisa cata vreme analfabeti ca unchiul Andreei se vor afla la conducerea tarii”, a scris Mihali pe Facebook.

Liderul PSD Marcel Ciolacu sustine ca nepoata sa, Andreea, isi merita postul de la Institutul Cultural Roman(ICR) si nu a avut nicio interventie in acest sens.

„Ma bucur ca Andreea si-a gasit locul”, a spus el, precizand ca nepoata sa a terminat arta fotografica cu 10 si are numeroase premii obtinute in strainatate.

Andreea, nepoata mea, in afara ca e nepoata mea si consider ca e un copil deosebit, a terminat Regia – arta fotografica cu nota 10. Cred ca o zona cum este ICR este tocmai potrivita stilului ei si felului ei de a fi. Este o artista”, a spus Ciolacu la Digi24.

Andreea Ciolacu a fost angajata fara concurs la ICR, initial pe postul de consilier al sefului institutiei, Mirel Talos, iar de acolo a fost transferata la foarte scurt timp intr-un compartiment numit Serviciul Mari Programe, potrivit Europa Libera.

Mirel Talos este un apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu, cu al carui partid PSD negociaza o alianta electorala si cu care colaboreaza politic in Parlament.

Ciolacu sustine ca nu-l cunoaste pe seful ICR. „Nu il cunosc pe domnul Talos Mirel si ma bucur ca Andreea si-a gasit locul in acel mediu. As vrea sa faceti diferenta intre un copil bun si profesionist si alte denumiri”, a mai spus presedintele PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: