Fost comandant NATO: „Riscam un razboi NUCLEAR cu Rusia intr-un an”. Ce trebuie facut

externe

Occidentul risca un razboi nuclear cu Rusia intr-un an de zile, daca nu-si consolideaza apararea in tarile baltice, in contextul tensiunilor tot mai puternice dintre Moscova si Alianta Nord-Atlantica, avertizeaza unul dintre generalii in retragere cu cel mai inalt grad din NATO.

Generalul Sir Richard Shirreff, fost adjunct al comandantului suprem pana in 2014, a indemnat Occidentul sa actioneze pentru a evita o „potentiala catastrofe”, referindu-se la un eventual atac al Moscovei ce ar putea viza Estonia, Lituania sau Letonia, relateaza International Business Times, citat de News.ro.

„Inspaimantator este faptul ca va fi un razboi nuclear, deoarece Rusia leaga gandirea si capacitatea nucleara de fiecare aspect al capacitatii apararii sale”, a declarat Shirreff, miercuri, pentru BBC Radio 4.

„Trebuie sa-l judecam pe presedintele (rus Vladimir – n.red.) Putin dupa faptele, si nu dupa vorbele sale”, a indemnat acesta. Liderul de la Kremlin „a invadat Georgia, a invadat Crimeea, a invadat Ucraina. A folosit forta si a scapat nepedepsit”, a subliniat generalul.

Sir Richard Shirreff face aceste declaratii inaintea lansarii, prevazute pentru 2017, a cartii sale de fictiune „War with Russia” si la doar cateva zile dupa ce sistemul american antiracheta din Romania a devenit operational.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: